Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Печелим и губим заедно; Ботас напълно приема стратегическите инструкции

Хамилтън: Печелим и губим заедно; Ботас напълно приема стратегическите инструкции

3453
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън и Валтери Ботас завършиха четвърти и пети в Гран при на Сингапур. Английският пилот на Мерцедес обаче бе убеден, че е имал достатъчно скорост за победа в надпреварата.

„Смятам, че имахме темпо да спечелим това състезание”, бе категоричен Хамилтън

„Сутринта обсъдихме възможността за пресичаща стратегия и аз исках да поема риска. Но тогава Ферари решиха да спрат в бокса и ние сторихме обратното – останах на пистата. Натисках здраво, гумите държаха, но след няколко обиколки поведението им започна да се влошава наистина бързо.”

„Допуснахме грешки, но в този отбор печелим и губим заедно. Не сочим с пръст конкретен човек, философията ни винаги е била такава и няма да се промени заради едно състезание. Борим се с тима на Ферари, където натискат много здраво. От всеки от нас зависи да свърши по-добре работата си. Вярвам, че нашият отбор е най-добър от всички. Ще анализираме, ще обсъдим нещата и в следващата надпревара пак ще се борим.”

Валтери Ботас пък прие нормално ситуацията, при която бе инструктиран да намали, за да не излезе Хамилтън зад него при боксовете

„Ние имаме определени правила. Колата отпред винаги получава приоритет относно стратегията. Щеше да е лесно, ако исках да остана на по-предната позиция. В екипа обаче съществуват норми. Следващия път аз ще съм в неговата ситуация, нещата ще са в моя полза, така че всичко е наред”, заяви финландецът.

Той каза още, че за него надпреварата приличала повече дълго неделно пътуване, но без климатик.

„Колата бе бърза, но в Сингапур е нужна разлика от две секунди в скоростта, за да изпреварваш, така че атаките всъщност не бяха възможни. Не можем да сме доволни от резултата, така че внимателно ще проверим всичко станало, тъй като можем да научим много от квалификацията и състезанието”, допълни Ботас.