Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Определено не е добре, когато дори не успееш да тръгнеш

Сайнц: Определено не е добре, когато дори не успееш да тръгнеш

1389
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Малшанс сполетя тима на Макларън в Гран при на Белгия – единият пилот на отбора не успя да потегли, а другият спря в последната обиколка! Карлос Сайнц заяви след състезанието на Спа, че трябва да разбере какво се обърка при него още на старта.

„Определено не е добре, когато дори не успееш да тръгнеш. Жалко, че станалото с Ландо [Норис] във финалния тур не позволи да вземем 10 точки за първенството. Съжалявам за целия отбор. Не смятам, че заслужавахме подобен резултат. Поне темпото на колите ни показа, че можем да се борим за точки”, коментира Сайнц, който днес навърши 25 години.

Норис определи собственото си състезание като интересно. Той бе особено удовлетворен от факта, че успя да изпревари шест коли в началото.

„Според мен има положителни неща, които можем да извлечем. Всички в отбора свършиха чудесна работа и повредата на двигателя в самия край бе трудна за преглъщане. Но сега гледаме напред и ще се подготвим за Монца”, допълни англичанинът.

Шефът на тима Андреас Зайдл посочи, че след трудностите в петък и събота отборът не е очаквал скорост, каквато Норис показа в надпреварата.

„Представянето обаче бе впечатляващо. Ландо се опази от неприятности в началото, излезе пети и след това напълно контролирахме състезанието си. Това, разбира се, е окуражаващо. Негативите са двете технически повреди. Трябва да изчакаме цялостния анализ, за да разберем точно какво стана. Но загубихме страхотна възможност за точки”, допълни Зайдл.