Начало Moto News Дорна ще организира и световния шампионат по супербайк

Дорна ще организира и световния шампионат по супербайк

70
0
МотоGP,старт

Компанията Дорна Спортс, която се занимава с организацията на МотоGP, ще изпълнява същата роля и за световния шампионат по супербайк (WSBK). Целта е двете серии, в които се надбягват различни типове мотори, да се развиват заедно. Смята се, че първенствата ще имат полза от централизираните маркетинг и търговски стратегии.

При новата структура двата водещи мотоциклетни шампионата ще се развият и разраснат още повече – заяви президентът и главен изпълнителен директор на Инфронт Спортс & Медиа Филип Блатер (който е племенник на президента на ФИФА Сеп Блатер, а ръководената от него компания ще е маркетингов партньор и съветник за сериите). – Дорна и Инфронт могат още по-съсредоточено да работят върху основните първенства.

Главният изпълнителен директор на Дорна Кармело Еспелета заяви, че всички са много развълнувани от събирането на двата шампионата под един покрив.

Очакванията ни са да развием и подсилим характеристиките на МотоGP и WSBK, като ще работим с отбори и производители, собственици на екипи, спонсори и телевизионни канали, за да дадем на феновете възможно най-добро изживяване – допълни той.

Дорна притежава ексклузивните комерсиални и телевизионни права на МотоGP от 1992 г.

Промяната бе приветствана от международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ), сподели президентът на организацията Вито Иполито.