Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дорна Спортс отричат за връзка с ФОТА

Дорна Спортс отричат за връзка с ФОТА

50
0

Шефът на Дорна Спортс – компанията, която притежава комерсиалните права за MotoGP, отрече спекулациите, че е замесен в плановете на ФОТА за организиране на алтернативен шампионат. Всъщност, той дори не споделя напълно гледната точка на осемте „отцепнически“ Ф1 отбора и смята, че провеждането на два шампионата би било ужасяващо.

„Извинете ме за това, което ще кажа, но това просто е глупаво“, заяви Кармело Езпелета.

Преди време Дорна Спортс бе собственост на компанията, която в момента притежава комерсиалните права за Ф1 – CVC Capital. Когато частната акционерна компания закупи правата за Ф1 през 2006-та, групата бе принудена да продаде MotoGP след осем години собственост.

„Аз съм при мотоциклетите, след като се присъединих към компания, в която съм и акционер и ние сме отдадени на това да развиваме моторите. Нямам никакво намерение да организирам паралелен шампионат. Мисля обаче, че кризата във Ф1 ще бъде оправена. Със сигурност не са толкова глупави, че да развалят всичко“, каза още той пред испанското радио „Onda Cero“.

Също така Езпелета заяви, че участниците в споровете във Формула 1 в момента могат да научат нещо от MotoGP.

„Имаме споразумение с конструкторите, според което, ако те единодушно не са съгласни с някое ново правило, то това правило просто се отхвърля“, обясни той.