Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дорнбос преговаря с Уилямс и Тойота

Дорнбос преговаря с Уилямс и Тойота

24
0

Благодарение на отличното си представяне в Чамп Кар сериите от другата страна на Атлантика, холандецът Роберт Дорнбос се надява да се върне отново във Формула 1. Въпреки че през тази година той се състезава в САЩ той не е загубил контактите си в Гран при и продължава да бъде тест- и резервен пилот на Ред Бул.
25-годишният Дорнбос започна да кара автомобили от Формула 1 още през 2004 г., като две години той бе тест пилот за екипа на Джордан. През 2005 г. той записа осем състезания за екипа на Минарди. През миналата година той бе тест пилот на Ред Бул като записа и три състезания за “биковете”.
Според изявления на самия пилот, неговият мениджър Кристиян Гайстдьорфер провежда преговори с екипите на Тойота и Уилямс. Холандецът има желание до началото на септември да е наясно с бъдещите си ангажименти за догодина.
При Уилямс все още не са ясни двамата пилоти за следващия сезон. Алекс Вурц изостава значително от съотборника си Нико Розберг по отношение на скоростта в квалификацията и от екипа все още размишляват дали да му предложат договор и за следващата година. За Розберг се смята пък, че не е изключено да подпише договор с тимовете в челото.
В екипа на Тойота пък под въпрос е бъдещето на Ралф Шумахер, въпреки силното представяне от състезание в Унгария и последните няколко квалификации.