Начало Moto News Довициозо ще кара за Ауди в DTM на Мизано

Довициозо ще кара за Ауди в DTM на Мизано

270
0
Андреа Довициозо
снимка: Дукати Корсе

Андреа Довициозо ще смени двете колела с четири, макар и само за един уикенд. Пилотът на Дукати в световния шампионат на MotoGP ще седне зад волана на Ауди RS5 DTM за надпреварите от немското първенство за туристически автомобили на 8-9 юни на пистата Мизано в Италия.

„Радвам се, че истинска суперзвезда като Андреа Довициозо ще ни гостува в DTM”, заяви спортният шеф на Ауди Дитер Гас. „Пилотите от MotoGP са истински герои в Италия. Нямаме търпение да видим как ще се справи Андреа в дебюта си в друга дисциплина. Бих искал специално да благодаря на главния изпълнителен директор на Дукати Клаудио Доменикали и генералния мениджър на Дукати Корсе Луиджи Далиня, които се съгласиха да го пуснат.”

Довициозо има 13 победи и 53 подиума в кариерата си в MotoGP. През последните две години той е втори в първенството. В момента заема трето място в генералното класиране, като изостава само с три точки от лидера в подреждането Марк Маркес. Дебютирайки в DTM, Андреа върви по стъпките на пилоти като Джон Съртис, Майк Хейлууд и Джони Чекото – всички те постигнали успехи както на две, така и на четири колела.

Андреа Довициозо
снимка: Дукати Корсе

„Обичам автомобилите и се чувствам късметлия, че ще се състезавам с Ауди”, коментира самият Довициозо

„Трудно е да намеря време за подготовка, но нямам търпение за тази надпревара. Колата е невероятна, но е съвсем различно предизвикателство в сравнение с моето Десмоседичи GP. Направих безброй обиколки в симулатора преди наистина да седна зад волана. Мизано пък е много специално трасе за всеки италиански пилот, както и пистата, където спечелих невероятна победа миналата година.”

Довициозо ще кара за WRT Тийм Ауди Спорт на мястото на Пиетро Фитипалди. Бразилецът, който в дебюта си взе точка и даде нов рекорд за обиколка на Хокенхайм, ще пропусне състезанието на Мизано заради ангажимент във Формула 1 по време на Гран при на Канада.