Начало Video Довициозо: Целта ни е отново да водим битка за титлата

Довициозо: Целта ни е отново да водим битка за титлата

318
0

Тимът на Дукати заяви, че целта му през сезон 2020 ще е да се бори за титла в MotoGP. Отборът се представи в историческия Палацо Ре Енцо на Пиаца Маджоре в Болоня, Италия. На събитието присъстваха пилотите на екипа Андреа Довициозо и Данило Петручи, главният изпълнителен директор на Дукати Мотор Холдинг Клаудио Доменикали и генералният мениджър на Дукати Корсе Луиджи Дал’Иня.

Моторите Десмоседичи GP20 са с ново оцветяване и леки промени спрямо миналогодишната си версия. Първата надпревара е в началото на март в Катар.

Доменикали отбеляза, че надпреварите са особено важни за бранда в настоящата, драстично променяща се среда

„Трябва да продължим да инвестираме в изследвания и развитие”, продължи CEO-то на Дукати. „Панигале V4 бе сериозно реновиран за 2020 г. и това нямаше да се случи без всички уроци, научени в състезанията, от работата на Джиджи и екипа му в MotoGP. Гордеем се, че представляваме достойно Долината на моторите. Там, в рамките на само 150 километра, са събрани престижни марки като Ферари, Ламборгини, Мазерати, Далара, Пагани и разбира се, Дукати – на 15 минути от центъра на Болоня. Надпреварите за нас са технологичен инкубатор, възможност да покажем италианските технологии и невероятна страст за всички дукатисти.”

Джиджи Дал’Иня посочи, че през 2019 г. ръководеният от него тим отбеляза доста успехи.

„Станахме втори при пилотите за трети пореден път с Андреа. Довициозо взе 9 подиума и 2 невероятни победи. Данило ни подари изключителни емоции с успеха си на Муджело – надпревара, в която триумфираме през последните три години. Не можем обаче да твърдим, че сме напълно удовлетворени, тъй като крайната ни цел не се е променила: да спечелим титлата”, каза още Дал’Иня.

„2020 г. ще е дори по-напрегната и натоварваща – календарът се състои от 20 старта, а съперниците ни ще са още по-силни. Ето защо трябва да работим още по-упорито и да предоставим на Андреа и Данило Десмоседичи GP20, който да им даде възможност да са в битката в челото.”

Според Довициозо тимът се е справил добре през миналия сезон

Пилотът сподели, че през 2019-та отборът е научил много неща, които ще помогнат за напредък през 2020 г.

„Всяка година обаче има своя собствена история и е трудно да се предвиди какво ще се случи през новия сезон. Целта ни е ясна: искаме отново да водим битка за титлата. И аз, и Дукати се трудим упорито, за да сме по-силни от когато и да било. Очаквам още повече конкурентоспособни съперници, но ние израснахме много. Уверен съм, че ще продължим положителното си развитие.”

Петручи каза, че 2019-та е била най-успешната за него година от гледна точка на резултатите му в MotoGP.

„Взех първата си победа на Муджело. Резултатът подсили увереността ми и ме мотивира да постигна още по-голям напредък през новия сезон. Вървя напред и раста с всяка изминала година. Сега искам да потвърдя миналогодишните резултати и да направя следващите стъпки в развитието си”, добави Петручи.