Начало Moto News Довициозо и Педроса се борят за третото място в MotoGP

Довициозо и Педроса се борят за третото място в MotoGP

40
0
Довициозо,Педроса,Репсол,Хонда

Не само Кейси Стоунър умее да печели с Хонда. Това показа и испанецът Дани Педроса, който след три поредни втори места успя да спечели надпреварата в Япония, постигайки своята трета победа за сезона. Неговият колега Андреа Довициозо също показа много скорост в Япония. Фалстарта и последвалото наказание с минаване през бокса обаче провалиха възможното добро класиране. И докато Педроса успя да запише победи, то Довициозо все още не е успял да направи това през сезона. Все пак обаче той се намира на място пред съотборника си. Италианецът има още три състезания с Хонда, а през следващата година ще кара Ямаха за екипа на Tech-3.

„Филип Айлън е една прекрасна писта на едно неповторимо място“, с усмивка споделя Довициозо. „През миналата година не всичко протече по план, защото имах технически проблем и това ми попречи да се боря за място на подиума. Именно това ще е целта ми през тази година. Искам да събера колкото се може повече точки, за да задържа третото място в класирането.

Пистата е много взискателна като конфигурация. В миналото имах много трудни уикенди тук. Най-големият проблем е времето. Силният вятър, дъждът и ниските температури редовно превръщат състезанията тук в приключение. От техническа гледна точка тук се изисква по-агресивно каране.

Мястото иначе е невероятно, близостта до океана го прави специално. Феновете тук са много ентусиазирани. Така че много се радвам да се състезавам тук.“

От моя дебют през 2002 г. съм карал винаги за Хонда. За следващата година обаче избрах различно предизвикателство. Но това е 2012 г. Сега съм концентриран върху последните три състезания. Искам да дам всичко от себе си за да постигна добри резултати за мен, за Хонда, за екипа ми и за феновете.“

Педроса от своя страна остава в Хонда и през следващата година. Заради нараняване, той не успя да участва в състезанието в Австралия през миналия сезон.

„Радвам се много на пистата в Австралия, защото е много хубава, с много бързи завои. Гумите ще играят решаваща роля, защото левия каркас се натоварва значително. Издръжливостта тук е много важна.

През миналата година дойдох тук след операцията на ключицата, но след тренировката реших, че няма да успея да завърша в състезанието. Беше ми трудно, защото след много усилия трябваше да се прибера в къщи с празни ръце. Този път ми се иска да караме при нормални обстоятелства и да постигна добър резултат, който да ми помогне да се боря за третото място в класирането при пилотите.“