Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доволни сме, че победихме Ферари през 2010-а, твърди Уитмарш

Доволни сме, че победихме Ферари през 2010-а, твърди Уитмарш

44
0
Мартин Уитмарш

Удовлетворение от представянето в последната надпревара за 2010 г. имаше в Макларън, след като Люис Хамилтън и Дженсън Бътън бяха на подиума на Гран при на Абу Даби като втори и трети в състезанието. След сериозни трудности в последните стартове, в екипа най-накрая успяха да оправят последните системи в колите си. И макар титлите да се изплъзнаха, то поне второто място при конструкторите е за отбора от Уокинг.

– И двамата ни пилоти караха брилянтно – категоричен бе след финала шефът на Макларън Мартин Уитмарш. – Бяхме наясно, че шансовете на Люис за победа са малки, особено на писта, където изпреварванията са толкова трудни. Затова решихме да го викнем за ранен питстоп и да оставим Дженсън на трасето по-дълго. Стратегията не бе с висока степен на риск, тъй като вървяхме втори и трети – позициите, на които бяхме и на финала. Но като се има предвид темпото на Себастиан [Фетел] и характеристиките на пистата, това ни беше единствената възможност да се пробваме да спечелим. Както излезе, не ни донесе нищо, но и не загубихме заради решението си – допълни той.

Уитмарш също поздрави Ред Бул и Фетел за спечелената вчера корона и отбеляза, че подиумът на Яс Марина е бил символичен от историческа гледна точка, тъй като там се събраха последните трима световни шампиони във Формула 1.

– Накрая, но не и по значение, не бива да забравяме, че спечелихме 33 точки за първенството, а това е повече от който и да е друг тим в тази надпревара. Това утвърди втората ни позиция при конструкторите, като ни даде 58 пункта аванс пред приятелите ни от Ферари, с които – както често се случва – водихме битката тази година. Доволни сме, че ги победихме през 2010-а, нека борбата за 2011-а започне – философски завърши Уитмарш.