Начало Автомобили DR – една италианска история

DR – една италианска история

535
0

Компанията DR е основана преди повече от 50 години и през 80-те години на XX век се налага в Италия и Европа като водеща за продажба на автомобили на най-престижните западноевропейски марки чрез мрежа от собствени дилъри. Паралелно с търговската си дейност, в същия период DR се занимава активно с проектирането и производството на състезателни автомобили. През 2006 г. DR, използвайки собственото си технологично ноу-хау, успява да направи първия си автомобил – DR5. Благодарение на него влиза в редиците на италианските автомобилни производители. През 2018 г. DR лансира изцяло нова гама.

Днес марката има около 100 дилъра и 200 сервизни центъра в Италия и вече се разширява на основните европейски пазари, сред които и българския.

DR навлиза на Стария континент с изцяло нова гама SUV модели: DR3, DR4, DREvo5 и DR6.

DR3 се откроява със своята спортна линия и с малкото си купе (дължина – 4,2 м). Използва 4-цилиндров 1,5-литров двигател с мощност 106 к.с. Дългият 4,32 метра DR4 е с 1,6-литров двигател с мощност 115 к.с. и се характеризира с един от най-просторните интериори в класа си. DR Evo5 (1,6 със 126 к.с.), петата серия на легендарния DR5, запазва своята характерна линия на компактен офроудър. DR6 пък представя най-доброто от настоящата серийна моделна гама: динамичен 4,5-метров автомобил с развиващ 150 к.с. турбодвигател, подходящ за дълги пътувания, но и за всекидневието.

Философията на DR е да предлага автомобили, стандартно оборудвани с всички опции (Full optional), включени в цената

От електрическия люк до инфоразвлекателната система с функция за прожектиране съдържанието на смартфона. Алуминиеви джанти, климатика, кожения салон, сензорите за паркиране, камерата за заден ход и дори системата с 4 камери за 360-градусов обзор в DR4. Накратко, няма да ви липсва нищо.

Благодарение на постоянното развитие на технологиите и качеството при DR, новите SUV модели са изпипани във всички аспекти. Активната и пасивна безопасност са на изключително ниво. Автомобилите са с антиблокировъчна система на спирачките ABS, електронно разпределение на спирачното усилие EBD, тракшън контрол ASR. Имат асистент за потегляне по наклон HHC, спирачен асистент EBA, деактивируема система за динамичен контрол на стабилността ESP и система за следене на налягането в гумите TPMS.

Автомобилите DR се характеризират с превъзходно съотношение качество-цена. Всички модели се предлагат и с бивалетно задвижване – както с пропан-бутан, така и с метан. Партньорът за доставката на газовите уредби е лидер в сектора – италианската компания BRC, с която DR има вече десетгодишно сътрудничество. Този екологичен избор на DR, направен преди 10 години, днес е изключително полезен.

DR3 EV – началото на електрическата ера за DR

DR3 EV е предшественик на цялостна електрическа гама, която ще бъде пусната в продажба от 2020 г. Пробегът с едно зареждане е приблизително 400 км (до 500 км – при постоянно движение с 60 км/ч).

Времето за бавно зареждане варира от 6 до 8 часа. Бързото зареждане за половин час гарантира зареждане на 80% от капацитета на батерията.

Бъдещата електрическа гама също ще се предлага с всички опции, включени в цената (Full optional). DR3 EV, в допълнение към богатото оборудване на бивалентната версия, предлага възможност за избор между режимите на шофиране Eco и Sport; регенеративна спирачна система, която при намаляване на скоростта и спиране позволява 24-те клетки на литиево-йонната батерия частично да бъдат зареждани; както и звуков сигнал за пешеходци, когато автомобилът се движи.

У нас марката DR се представлява от Автомотор Корпорация, а любителите на автомобили могат да се запознаят с бранда по време на Автосалон София 2019. Изложението продължава до 20 октомври.

 

View this post on Instagram

 

#drEVO5 #biagioizzo #fatimatrotta

A post shared by DR automobiles (@drautomobiles) on