Начало Картинг Драгинов и Николов №1 в първия кръг на Зимния шампионат на Лаута

Драгинов и Николов №1 в първия кръг на Зимния шампионат на Лаута

166
0

На 15 ноември се проведе първият кръг от новия сезон на Зимния любителски шампионат на картинг писта Лаута. 12 пилоти премериха сили в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на почетната стълбичка.

Победител стана Никола Драгинов. Той не случи на бързи картове в полуфинала и финала, където остана 5-и и 7-и. В суперфинала обаче имаше шанс и с много добър карт стана първи, като направи и най-бързата обиколка. Така той събра 34 точки – най-много от всички.

Втори завърши Георги Ванков с второ място във финала и 4-о в суперфинала. Зад него се нареди Симеон Юруков. Той финишира първи в суперфинала, но имаше наказание заради ударен конус при влизането в бокса. Това го прати 3-и в суперфинала и в общото класиране.

Подиумът в клас Sprint

В клас Junior Cup 7 деца влязоха в надпреварата за почетната стълбичка. Победител стана Виктор Николов, кой спечели всички 3 състезания. Във второто първи финишира Цветелин Цонев, но заради бутнат конус при питстопа бе санкциониран с 3 сек. Така Цонев бе класиран 2-и.

В суперфинала пилотът от Търговище също стана 2-и и това му определи втората позиция в общото подреждане. Трети се нареди Габриел Александров. Следващият втори кръг от Зимния шампионат ще е на 29 ноември.

Призьорите в Junior