Начало Картинг Драгинов, Маринов и Николов с победи в 4-ия кръг на RaceFacer

Драгинов, Маринов и Николов с победи в 4-ия кръг на RaceFacer

287
0

Миналата неделя се състоя 4-ият кръг от Летния любителски шампионат на RaceFacer, който тази година ще се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив.

Общо 14 пилоти взеха участие в състезанието, което в този случай бе на Лаута в Пловдив и се проведе при слънчево и горещо време. В клас Pro – Супер Финал Б, на първо място се класира Тома Маринов, следван от Андрей Ненков и Ангел Ангелов.

Подиумът в клас Pro

В клас Master – Супер Финал А, победата взе Никола Драгинов. Той бе едва 5-и в квалификацията и 4-и в полуфинала. Така той остана да кара във финал Б. Там Драгинов успя да стане първи и така си спечели промоция за суперфинала, заедно със Симеон Михалев. Двамата трябваше да стартират последни.

Самият суперфинал беше с летящ старт. В него първи потегли Георги Ванков, а Драгинов спря за задължителния си бокс в 3-ия тур, спечели няколко позиции и стана 5-и. След като всички минаха през пита, Никола се изкачи на 2-а позиция, като пред него бе само Михалев, който избра по-различна стратегия и спря за задължителния си бокс в края на надпреварата.

Заради ударен конус Симеон получи наказание и бе класиран 2-и. Първи стана Драгинов, който освен това той направи и най-бързата обиколка и с това събра общо 38 точки.

Подиумът в клас Master

Така Никола изпревари с 5 т. Ванков, който печелеше всяка сесия до суперфинала, в който обаче остана едва 6-и и завърши с 33 т. Местата на подиума допълни Цветомир Маринов с 28 т.

В клас Junior само 4 деца взеха участие в състезанието. Въпреки това интересни битки не липсваха. Убедително обаче първи във всички сесии стана Виктор Николов, който направи и най-бързия тур.

Втори се класира Габриел Александров, а трети Цветелин Цонев. Последният завърши с равни точки с 4-ия Стефан Марудов. Цецо направи силна квалификация, в която бе 2-и, което му даде предимство пред Марудов. Следващият кръг ще се проведе на 9 август.

Подиумът в Junior