Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Другович остава част от Астън Мартин и догодина

Другович остава част от Астън Мартин и догодина

187
0
Фелипе Другович
Фелипе Другович, снимка Астън Мартин

Фелипе Другович остава част от Астън Мартин и през сезон 2024. Бразилецът ще продължи да изпълнява ролята на тестов и резервен пилот в британския отбор. Другович също така ще работи в симулатора в Силвърстоун и помага на титулярните пилоти на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

Другович се присъедини към Астън Мартин в началото на годината. 23-годишният състезател замести Ланс Строл по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Другович се включи и в някои частни тестове, в който караше по-стар болид на тима

Другович се включи в първата свободна тренировка за Гран при на Италия на мястото на Ланс Строл. Младият бразилец натрупа ценен опит с AMR23. В Абу Даби той отново ще седне зад волана на колата на Астън Мартин, като този път ще замести Алонсо. Освен F1, той тества и болид от Формула Е.

Шампионът във Формула 2 за 2022 г. няма активна състезателна програма. Вместо това той провежда и обширна програма за частни тестове с AMR21. Така общият му пробег с болиди на британския тим достигна 6000 км. Досега през 2023 г. Другович е завършил общо 20 дни работа в симулатора, която ще продължи и през следващия сезон.

„Наистина се гордея, че продължавам да работя с Астън Мартин за втори пореден сезон“, сподели Другович.

„Тази година научих много – не само на пистата, но и при работата с инженерите в симулатора и от програмата за развитие, която беше разработена за мен. Гордея се с приноса, който успях да направя, и съм доволен, че успях да помогна за напредъка в развитието на AMR23.“

„Сега фокусът ми е насочен към подготовката за предстоящата тренировъчна сесия в Абу Даби – вече нямам търпение да карам отново AMR23 – и към работата, която ще свърша с инженерите през зимата, за да се подготвя за 2024-та“, добави Фелипе Другович.

Същевременно Майк Крак заяви, че до момента Другович върши страхотна работа

„Той е познато лице в отбора, разбира специфичните изисквания на тази роля и има огромна работна етика“, каза Крак.

„Другович показа скоростта и опита си, след зае мястото на контузения Ланс Строл по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Всеки път, когато седне зад волана, ние ясно виждаме силата на неговия принос. Неговото темпо, обратна връзка и ангажираност са изключително ценни за нашите инженери.“

„Вече очакваме с нетърпение той да завърши сезона си със стил, като получи още една възможност да кара AMR23 по време на FP1 в Абу Даби. Очакваме с нетърпение още един ползотворен сезон заедно догодина“, заключи директорът на Астън Мартин.

От Астън Мартин все още не са обявили дали другата резерва Щофел Вандоорн ще остане част от тима и догодина. Белгиецът има активна състезателна програма, която включва участия във Формула Е и световния шампионат за издръжливост на ФИА.