Начало Избрани Другович с първи тест за Астън Мартин

Другович с първи тест за Астън Мартин

600
0
Фелипе Другович, Астън Мартин
Фелипе Другович, снимка Астън Мартин

Фелипе Другович направи тест за Астън Мартин. Бразилският състезател измина повече от 300 км на пистата Силвърстоун с миналогодишния болид на британците AMR21.

Другович записа достатъчно обиколки зад волана на миналогодишния автомобил на Астън Мартин за да изпълни изискванията на F1 за суперлиценз. Притежаването на този пропуск ще му позволи да кара за тима от Силвърстоун в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. 22-годишният състезател ще участва и в тестовете след състезанието на пистата Яс Марина.

Другович стана шампион през сезон 2022 във Формула 2. Бразилецът записа 5 победи и 9 подиума през настоящата кампания. Благодарение на по-доброто си постоянство той успя да си гарантира титлата преди последния кръг в Абу Даби. Малко след като стана шампион в F2, Другович се присъедини към програмата на Астън Мартин във Формула 1.

„Невероятно е да се качва за първи път в автомобил от F1. Научих изключително много ново неща. Направихме всичко необходимо, за да сме готови за Абу Даби“, сподели Другович.

„Времето беше малко коварно, но все пак успяхме да направихме доста обиколки със сликове, преди да сложим гуми за мокро. Представянето на автомобила е толкова впечатляващо. Много ми съм изненадан от по-плавното превключване на предавките, например, както и страничното сцепление. Благодарение на което можете да пренесете толкова много скорост в завоите.“

„Наистина ми хареса този ден. Всъщност това беше първият ми шанс да започна да работя правилно с екипа на пистата. Искам да изкажа големи благодарности на всички, които направиха това възможно“, добави резервният пилот на Астън Мартин.

Шефът на Астън Мартин Майк Крак бе очарован от подхода и работата на Другович по време на теста в Силвърстоун.

„Фелипе свърши отлична работа по време на тестовата сесия на Силвърстоун. Той се адаптира бързо към автомобила и променящите се условия. Само след няколко направени обиколки беше на висота“, коментира Крак.

„Винаги е вълнуващо да видиш как млад пилот прави първите си обиколки с автомобил от F1. Според мен Фелипе Другович наистина се възползва максимално от тази възможност. Той е интелигентен пилот, работи добре с инженерния екип и ни впечатли със своя професионализъм, представяне и обратна връзка“, добави шефът на британския отбор.

Бразилският състезател ще бъде в бокса на Астън Мартин по време на състезателния уикенд в неговата родина.

Същевременно Себастиан Фетел коментира предстоящата Гран при на Сау Пауло. Пилотът на Астън Мартин има три успеха на пистата Интерлагос, както и още едно качване на подиума.

„Имам невероятни спомени от Бразилия, включително от спечелването на световния шампионат по много драматичен начин през 2012-та“, сподели Фетел.

„Ще бъде невероятно да се състезавам за последен път на това емблематично място. Въпреки че не се представихме добре в Мексико, като цяло формата ни напоследък е добра. Ние сме твърдо в битката с Алфа Ромео за шестото място в шампионата на конструкторите. Ще направим всичко възможно, за да използваме максимално потенциала на автомобила в последните две състезания. Това е трудна мисия, но ние сме напълно готови за нея“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Фетел Ланс Строл няма нито една спечелена точка в Бразилия. Този уикенд канадецът се надява да сложи край на тази черна статистика.

„Интерлагос е страхотна писта с оживена атмосфера и огромен наклон поток. Тук има истинско усещане от старата школа и много завои, които трябва да се вземат правилно“, каза Строл.

„Ако успеем да извлечем най-доброто от автомобила си този уикенд. особено защото спринтът ни дава две възможности за представяне. Тогава би трябвало да успеем да вземем някои важни точки. Тук определено е възможно да се правят и изпреварвания, което би трябвало да ни постави в по-силна позиция в неделната надпревара“, добави състезателят на Астън Мартин.