Начало Автомобили DS спечели наградата за най-добър интериор с DS7 Crossback

DS спечели наградата за най-добър интериор с DS7 Crossback

468
0

DS спечели наградата за „Най-добър интериор“ с модела DS7 CROSSBACK на официалната церемония по случай откриването на 33-я Международен автомобилен фестивал. Отличието беше връчено на Тиери Метроз – дирекор стил на DS, от Етиен Жернел, изпълнителен директор на списание Le Pont.

Международният автомобилен фестивал показва първия модел от второто поколение гама на DS,  демонстриращ дързост, авангарден дух и прецизност, които са движеща сила на марката DS вече почти четири години.

Официалното откриване на Международния автомобилен фестивал се състоя на 30.01.2018 г. в престижния Hôtel des Invalides в Париж. По време на церемонията, наградата за „Най-добър интериор“ беше връчена на DS7 CROSSBACK и беше получена от Тиери Метроз, директор стил на марката.

Елегантността, изтънчеността, вниманието към всеки детайл в DS 7 CROSSBACK, селекцията от материали и технологично оборудване от последно поколение, съблазниха членовете на журито, което се състои от експерти в сферата на дизайна, някои от които са доста далеч от автомобилната индустрия: мода, архитектура, историческо наследство и медии.

Представен за пръв път през 2017 г. на автомобилното изложение в Женева, DS 7 CROSSBACK е резултат от работата на дизайнерите в посока на цялостния стил на DS. Екипът е вложил целия си опит в този модел от ново поколение, който задава кодовете за всички бъдещи модели на марката. Вдъхновен от концептуалните DS Divine и DS E TENSE, DS 7 CROSSBACK прави заявка за позиционирането на идентичността на бранда, на неговия статус, изтънченост и технологии.

Модерен, благодарение на два 12-инчови екрана и шик, интериорът включва няколко ексклузивни елемента като ‘pearl stitching’, което е декоративен шев във формата на перли върху бордното табло и панелите на вратите. Техническото валидиране на неговата изработка (тестове за устойчивост и износване) отнема повече от четири години на екипа на DS и партньорите по изработването му. Този процес е уникален за днешната автомобилна индустрия.

Кожата и изработката на плетките са друг отличителен белег на опита и експертизата на DS. Марката DS използва два типа кожа – зърнеста кожа Nappa и кожа с по-меко усещане, която също се класифицира като ‘Art Leather’, което е патент Nappa. Такива ексклузивни материали се влагат в най-изтънчени творения, каквото е и DS 7 CROSSBACK. Понякога, екипите по дизайн на марката са тези които предлагат нови материали и методи на изработка на доставчиците. Такъв пример са седалките изработени от кожа с ефект верижка на часовник.

Този процес датира от 16 век и представлява украсяване на повърхността на материалите със свързващи линии. Този тип изработване на детайли, който обикновено се свързва с луксозните часовници, сега се пренася и в автомобилния сектор, благодарение на марката DS. Например, DS 7 CROSSBACK включва обработка на алуминиеви детайли, разположени на различни места в купето, ‘Clous de Paris’, която представлява възпроизвеждане на прирамидални форми .

Верен на философията на персонализацията на DS, DS 7 CROSSBACK предлага избор от пет интериорни решения. Пет Теми, които могат да отговорят на изискванията и вкуса на всеки клиент и да се впишат към всяка индивидуалност. Те носят наименованията на емблематични места в Париж: DS Bastille, DS Rivole, DS Faubourg, DS Opéra и спортната Тема DS PERFORMANCE Line.

Отговарящи на принципите на работа при ръчната изработка, всеки детайл и материал (Alcantara®, зърнеста кожа, кожа Nappa), вложени в различните Теми е внимателно подбран, оформен и поставен в автомобила да създаде уникална атмосфера. Тези материали са вложени на различни места в купето: бордното табло и панелите на вратите, конзолите и седалките, и потапят шофьора и пасажерите в изключителна атмосфера. Както при всички модели DS, воланът е облечен в изискана кожа, което демонстрира вниманието към детайлите.

В зависимост от избраната Тема на автомобила, бутонът на централния екран може да бъде кристален или автомобилът да разполага с луксозния часовник B.R.M R180, който е създаден специално за него от известния френския производител B.R.M Chronographes. Часовникът е интегриран в бордното табло и „излиза“ елегантно при запалване на автомобила.

От 31 януари до 4 февруари 2018, феновете на красивите автомобили и всички, които ценят естетиката, ще имат възможност да се запознаят от близо с DS 7 CROSSBACK редом до красивите творби в Hôtel des Invalides.

Изложен ще бъде също и уникалният Presidential DS 7 CROSSBACK, който разкрива философията на DS Automobiles. Посетителите ще имат възможност да се запознаят и с интериора на DS 7 CROSSBACK и по-конкретно с темите DS Performance Line и DS Opéra.