Начало Formula E News DS Пенске запазва състава си във Формула Е

DS Пенске запазва състава си във Формула Е

96
0
Щофел Вандоорн и Жан-Ерик Верн
Щофел Вандоорн и Жан-Ерик Верн, снимка Формула Е

DS Пенске запазва състава си във Формула Е. Отборът продължава да разчита на шампионите Жан-Ерик Верн и Щофел Вандоорн. Целта на DS Пенске е да се върне в борбата за титлата през сезон 2023-24.


DS Пенске имаше трудна първа кампания, в която се използва новото поколение болиди Gen3. Френско-американският отбори финишира на пето място в крайното класиране и записа една победа и общо три подиума благодарение на Верн. Французинът спечели състезанието в Хайдерабад. След това той беше втори в Кейптаун и трети във втората надпревара на пистата в Берлин

Същевременно Вандоорн изпитваше сериозни затруднения с новото поколение автомобили във Формула Е. Белгиецът спечели титлата през сезон 2021-22 с Мерцедес. Малко след това Вандоорн се присъедини към DS Пенске след като германският производител напусна електрическия шампионат.

Вандоорн не записа нито един подиум, като най-добрият му резултат бе четвърто място в старт №1 по улиците на Джакарта. В допълнение той записа още едно класиране в челната петица.

Вчера стана ясно, че Верн и Вандоорн остават част от DS Пенске за още един сезон. Шефът на екипа Джей Пенске определи решението да запази Верн и Вандоорн като „напълно ясно“. Той също така заяви, че се надява да може да се бори за титлата догодина след трудния сезон 2022-23.

„Много съм развълнуван да продължа с Жан-Ерик Верн и Щофел Вандоорн зад волана на нашия автомобил GEN3“, сподели Пенске.

„Решението на отбора беше лесно. Искахме да запазим безспорно една от най-силните двойки на стартовата решетка. Сезон 9 беше сезон на израстването. През него ние се учихме от всеки успех, но и от всеки неуспех.“

„Никой от нас не беше доволен от петото място в шампионата. Знаем, че можем да се справим по-добре. Имаме пилоти като Верн и Вандоорн, които притежават невероятно високо състезателно IQ, съчетано с непоколебимо желание за победа. Възнамеряваме да се борим за световния шампионат през сезон 10“, добави шефът на DS Пенске.

Същевременно Верн коментира поредната кампания, в която ще работи заедно с DS

„Много съм щастлив, че ще продължа приключението си с DS Пенске. Когато една глава се затваря, несъмнено трябва да се съсредоточим върху това, което ни предстои. Обичам да се състезавам и най-вече да побеждавам. Това е много специално усещане, което искам да изживея отново с екипа“, заяви Верн.

„Имам истинско доверие с инженерите и механиците. Тяхната отдаденост и упорита работа са наистина вдъхновяващи. Искам да възнаградя вярата, която Джей Пенске и останалата част от екипа вложиха в мен“, добави състезателят на DS Пенске.

Вандоорн на свой ред ще запише втората си кампания като част от DS Пенске. Целта на белгиеца е да се бори за подиуми и победи.

„Радвам се, че ще продължа пътуването, което започнахме преди година с отбора. Последователността и стабилността ще бъдат в основата на бъдещия ни успех. Аз и Верн сме един от най-добрите дуети на снимачната площадка. През последния сезон направихме някои важни стъпки и ставаме все по-силни заедно“, обясни Вандоорн.

„Последователността в представянето е нашата цел за предстоящия сезон. Крайната цел е да спечелим шампионата. Вълнувам се да помогна да продължим да надграждаме тази инерция и да вземем много трофеи с отбора“, добави пилотът на DS Пенске. Освен съотборници в DS Пенске, Верн и Вандоорн са част и от заводския отбор на Пежо в световния шампионат за издръжливост.