Начало Formula E News Пилотите на DS TECHEETAH на среща с гепарди

Пилотите на DS TECHEETAH на среща с гепарди

220
0
Андре Лотерер, Жан-Ерик Верн
Андре Лотерер и Жан-Ерик Верн заедно с Кийн и Бажрами; снимка: DS TECHEETAH

Пилотите на DS TECHEETAH Жан-Ерик Верн и Андре Лотерер бяха на специална среща – с гепардите, на които са кръстени автомобилите им DS E-TENSE FE19. Тимът от Формула Е работи заедно с британската организация Big Cat Sanctuary (BCS), която се грижи за различни представители на семейство котки – лъвове, леопарди, тигри и т.н. от всички краища на света.

Гепардите, на които са кръстени болидите на Верн и Лотерер, се казват Кийн и Бажрами. Пилотите не само се запознаха с тях, но имаха възможност да нахранят и новото бебе-гепард в парка – Уилоу.

От Big Cat Sanctuary разказват, че в света понастоящем са останали по-малко от 7000 гепарда

Неконтролираното придобиване на земи и климатичните промени в глобален план означават намаляване на териториите за диви животни. Проблем е още и контрабандата на ценни видове. DS TECHEETAH работи заедно с Big Cat Sanctuary за това повече хора да се запознават с проблемите и за опазване на застрашените животни.

„По принцип желанието ни е всички големи представители на семейство котки да живеят сред природата. Амбицията ни е това да се случи. Но за някои от тях това просто не е възможно и те стават част от Big Cat Sanctuary”, сподели Джайлс Кларк от BCS.

„Набирането на средства и разпространението на информация са двете най-важни дейности на една благотворителна организация. Ето защо работим заедно с DS TECHEETAH и създадохме уникално партньорство с отбора. Надяваме се посланието ни да стигне до хора по цял свят благодарение платформата на Формула Е – шампионата, в който DS TECHEETAH е лидер в момента.”

„Партньорството ни с BCS е много важно за нас”, допълни търговският директор на DS TECHEETAH Кийт Смаут

„Целият ни отбор се труди за едно по-добро бъдеще. В конкретния случай имаме уникална възможност да помогнем за спасяването на гепардите.”