Начало Автомобили DS3 и DS3 Cabrio с нов, още по-неустоим светлинен „подпис“

DS3 и DS3 Cabrio с нов, още по-неустоим светлинен „подпис“

54
0

Citroen продължава да подчертава индивидуалността на вече много популярните си модели DS3 и DS3 Cabrio – сега с нов уникален и технологичен светлинен „подпис”. Той е допълнен и с други нововъведения като използване на технологията Active City Brake, на нови двигатели, отговарящи на екологичната норма Евро6, както и на нови варианти за персонализация на колите.

DS3 и DS3 Cabrio са оборудвани с нови фарове, които за пръв път в световен мащаб съчетават технологиите LED и ксенон с нови мигачи. При тях светлината не примигва, а сякаш пробягва.

Фаровете придават на DS 3 още по-технологична и по-спокойна визия, благодарение на изключителното качество на светлините (както на късите, така и на дългите). Чрез едновременното използване на 3 LED модула и на един ксенонов модул, светлинният поток е силен, обширен и хомогенен, за да осигури по-добра видимост и по-голям комфорт при пътуване през нощта. Това позволява също така да се намали разходът на енергия с 35% от късите и със 75% от дългите светлини. Със стандартна продължителност на живот от над 20 000 часа, LED светлините издържат 20 пъти повече от халогенните лампи.

Вдъхновен от концептуалните автомобили Numéro 9 и Wild Rubis, този нов поглед е получен чрез използване на принципа на независимите модули. Дизайнът му наподобява диаманти в кутийка за бижута. DS3 е оборудван също и с мигачи с пробягващи светлини, уникална за сегмента иновация.

Новият светлинен „подпис” се допълва от дневни LED светлини, разположени в предните входове за въздух, които правят DS3 толкова лесен за разпознаване. DS3 и DS3 Cabrio се отличават и със задните си LED светлини с 3D ефект. Изключителна изисканост: задните 3D светлини включват хромирано лого DS, вплетено в изпъкнал DS мотив в черен цвят.

DS 3 и DS 3 Cabrio демонстрират авангарден светлинен „подпис”, който е едновременно забележителен и технологичен.

За да запазят уникалността си и да станат дори още по-съблазнителни, DS3 и DS3 Cabrio предлагат нови похвати за персонализация. DS3 обогатява гамата си с нова декорация на бордното табло, получена чрез лазерно гравиране, както и със сериграфия на задното странично стъкло. Два новаторски подхода, с един мотив, който препраща към парижките корени на DS. Тази персонализация, наречена „Неустоимият Париж”, припомня изтънчеността на парижката архитектура посредством декорация, изобразяваща емблематичните забележителности на града като Айфеловата кула и Триумфалната арка.

DS 3 използва за пръв път новия цвят Blanc Nacré, който допълва гамата от налични цветове, както и нова тапицерия и нови алуминиеви джанти 17’’ с диамантен ефект.

DS3 и DS3 Cabrio се разпознават с живото си и динамично пътно поведение, дължащо се на стабилното и много ниско окачване, което гарантира спонтанна реакция, независимо от обстоятелствата. За да осигури още по-динамични усещания, DS3 е оборудван с нови бензинови и дизелови двигатели, които вече отговарят на новата еконорма Евро6.

DS3 е оборудван с най-чистите дизелови двигатели в сегмента: BlueHDI 100, Best in Class с версия, която отделя само 79 гр/км CO2 и BlueHDi 120 само с 94 гр/км CO2. Те са също и по-икономични (3,0 л/100 км при BlueHDi 100 и 3,6 л/100 км при BlueHDi 120) и повече от всякога предлагат изключителни динамични характеристики.

При бензиновите версии DS3 запазва агрегатите „Racing” от 207 к.с. и THP 155, единодушно признати за своята динамичност и гъвкавост още от ниските режими на работа на двигателя. Автомобилът може да бъде оборудван и с двигателя e-VTi 82 ETG от фамилията PureTech, който отговаря на еко нормата Евро6.