Начало Рали DS3 WRC ще е с промени по предната част за рали Португалия

DS3 WRC ще е с промени по предната част за рали Португалия

35
0

Втората еволюция на DS3 WRC ще излезе на трасе за рали Португалия в края на май. Френският отбор има планирани общо три големи пакета с промени през тази година.

В Португалия DS3 WRC ще е с новости най-вече в предната част, касаещи основно аеродинамиката на колата. Екипът проведе тестове в страната в подготовка за предстоящото рали Аржентина. Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон сподели, че голяма част от новите компоненти са били изпитани на тези сесии и всичко работи добре.

„В Монте Карло направихме стъпка напред със задното крило, втората крачка е свързана с предната част на автомобила”, допълни той пред wrc.com.

Матон каза също така, че DS3 WRC се управлява малко по-трудно на някои ралита на чакъл. В тима очакват последните подобрения да помогнат на Мадс Остберг и Крис Мийк точно в този аспект и да улеснят карането.

„Надяваме се през втората половина на шампионата управлението да е по-леко и състезателите да са по-уверени”, потвърди Матон.

За третата еволюция на колата не е обявен срок, но тя трябва да се появи преди края на сезона. При нея основно внимание ще бъде отделено на окачването.