Начало Други DTM: Рене Раст с убедителна победа в първия старт на Имола

DTM: Рене Раст с убедителна победа в първия старт на Имола

278
0
Рене Раст, DTM
Рене Раст, снимка DTM

Рене Раст спечели първия старт на пистата Имола. Италианската писта е домакин на третия кръг от сезон 2022 в немския автомобилен шампионат DTM. Пилотът на Ауди финишира пред Нико Мюлер (Ауди) и Мирко Бортолоти (Ламборгини). Така подиумът бе окупиран от две марки, които са част от Фолксваген Груп.

Трикратният шампион в DTM не беше застрашен след първия завой. Раст удържа енергичните усилия на своя съперник съперника на екипа на Розберг Нико Мюлер от външната страна. Така той спечели 25-ата победа в кариерата си с аванс от 3.809 сек.

Зад пилотите на Ауди Мирко Бортолоти демонстрира страхотно каране. То помогна на пилота на Ламборгини да се класира трети, след като потегли от 16-то място на стартовата решетка. В предпоследната обиколка на състезанието на Имола Бортолоти изпревари Томас Прайнинг (Порше) в предпоследната обиколка на състезанието.

Завръщането на Тимо Глок не премина по най-гладкия начин. Бившият пилот от F1 имаше контакт с Микаел Грение (Мерцедес), след който отпадна.

Раст натрупа разлика от около секунда, преди да започне последователността от спирания в бокса в шестата обиколка на Имола. Германецът бе последван от Прайнинг.

Нико Мюлер влезе една обиколка по-късно, следван от Клеменс Шмид, който той бе подложен на натиск от Прейнинг, Това позволи на Раст да увеличи преднината си в челото на колоната.

Келвин ван дер Линде (Ауди) се движеше пети в първите обиколки, изчака до 10-та обиколка, преди да направи своя питстоп от лидерската позиция. Южноафриканецът се върна пред Шмид на четвърта позиция.

В крайна сметка Раст спечели надпревара номер едно на пистата Имола. Това бе първи успех за германеца след завръщането му в DTM. Подиумът бе допълнен от Нико Мюлер и Мирко Бортолоти.

Четвърти финишира Томай Прайнинг (Порше), следван от Келвин ван дер Линде (Ауди), Клеменс Шмид (Ламборгини), Марко Витман (БМВ), Шелдън ван дер Линде (БМВ), Денис Олсен (Порше) и Маро Енгел (Мерцедес).