Начало Други DTM: Шелдън ван дер Линде записа дубъл на Лаузицринг

DTM: Шелдън ван дер Линде записа дубъл на Лаузицринг

218
0
Шелдън ван дер Линде, БМВ
Шелдън ван дер Линде, снимка DTM

Шелдън ван дер Линде спечели и второто състезание на Лаузицринг. Немската писта е домакин на кръг номер две от сезон 2022 в немския автомобилен шампионат DTM. Пилотът на БМВ стартира от полпозишън и успя да задържи зад себе си Маро Енгел от екипа на Мерцедес. Трети финишира Рене Раст с Ауди.

Пилотът на Шуберт БМВ се справи със старта и имаше 25 допълнителни килограма, които позволиха на Маро Енгел (Gruppe M Meрцедес) да се доближи до него. Въпреки това Шелдън ван дер Линде никога не бе сериозно застрашен до финалната поредица от завои и спечели с преднина от 0.347 сек.

Трикратният шампион в DTM Рене Раст взе първия подиум след завръщането си в шампионата. Четвъртото място отиде при съотборникът на ван дер Линде Филип Енг.

Шелдън ван дер Линде имаше най-добра реакция при летящия старт. Южноафриканецът се изстреля към първи завой, следван от Маро Енгел, Рене Раст и Мирко Бортолоти.

Енгел и Раст останаха един до друг по време на дългия пробег към завой 2. Точно когато Раст отстъпи, Бортолоти направи агресивно движение от вътрешната страна на Енгел, което доведе до контакт и прати Мерцедес в зоната за сигурност.

Германецът се измъкна от тревата и се върна точно пред италианския си съперник който трябваше да натисне спирачките. В резултат на това той загуби третото място от Раст.

Лидерите се движеха в този ред до началото на спиранията в бокса. Тогава Рикардо Фелер (Ауди) се прибра от пета позиция. Бързото спиране на Енг, който беше на седмо място преди бокса, означаваше, че той се върна на пистата с малка преднина пред швейцареца.

След като Енгел влезе в бокса в осмата обиколка, ван дер Линде, Раст и Бортолоти влязоха заедно в следващата обиколка.

В крайна сметка класирането така и не претърпя големи промени. Шелдън ван дер Линде с БМВ спечели и втората надпревара на Лаузицринг, следван от Енгел и Раст.

Четвърти завърши съотборникът на южноафриканеца Филип Енг. Австриецът бе следван от Нико Мюлер с Ауди, Мирко Бортолоти (Ламборгини), Рикардо Фелер (Ауди), Лукас Ауер (Мерцедес), Лорънс Вантор (Порше) и Марко Витман (БМВ).