Начало Други DTM: Рикардо Фелер записа успех в драматична втора надпревара на Имола

DTM: Рикардо Фелер записа успех в драматична втора надпревара на Имола

293
0
Рикардо Фелер, DTM
Рикардо Фелер, снимка DTM

Рикардо Фелер спечели драматичната втора надпревара на Имола. Италианската писта бе домакин на третия кръг от сезон 2022 в немския автомобилен шампионат DTM. Пилотът на Ауди допусна грешка в началната фаза на надпреварата и мина през чакъла. Въпреки това добрата стратегия и реакция при след период на кола за сигурност му донесе първи успех в DTM. Втори финишира Дев Гор също с Ауди. Подиумът бе допълнен от двукратния шампион Марко Витман с БМВ.

Фелер потегли от полпозишън и успя да задържи зад себе си Фелипе Фрага след летящия старт на Имола. Швейцарецът бе изпреварен от пилота на Ред Бул Ферари AF Corse след като допусна грешка и мина през чакъла при преминаване на последния завой.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

Фелер получи възможност за атака след като на пистата Имола се появи автомобил за сигурност. Причината бе инцидент между Ролф Инайхен (Ламборгини) и Томас Прайнинг (Порше). Междувременно победителят от първото състезание Рене Раст също отпадна след като имаше повреден заден десен борд на своето Ауди.

Голяма част от пилотите решиха да минат през бокса, без да губят толкова много време. Това предизвика хаос в тесния бокс на трасето Аутодромо Енцо и Дино Ферари. Имаше няколко близки срещу и контакти, което бяха забелязани от стюардите.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

Ник Касиди (Алфа Таури AF Corse Ферари) и Денис Олсен решиха да останат на пистата. Така те поведоха колоната след рестартирането на надпреварата. Лукас Ауер (Мерцедес) имаше страхотна реакция и се опита да изпревари Фрага. За съжаление бразилецът мина през бордюрите и се удари в своя съперник, счупвайки част от задното окачване. Също така състезателят на Ферари спука задна дясна гума и се оттегли. Това бе второ поредни отпадане на новака в DTM.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

Toва позволи на Фелер и Гор да започнат борба за победата. Швейцарският пилот на Team Abt излезе по-добре от завоя Тоса и направи успешна атака в Пиратела.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

След питстоповете на Касиди и Олсен, Феlер необезпокояван от никого записа първи успех в DTM. До него на подиума се качиха Гор и Витман.

Четвърти финишира Лукас Ауер (Мерцедес), следван от двукратния победител в Лаузицринг Шелдън ван дер Линде (БМВ). Топ 10 допълниха съотборникът на ван дер Линде Филип Енг, Маро Енгел (Мерцедес), Нико Мюлер (Ауди), действащият шампион Максимилиан Гьотц с Мерцедес и Мирко Бортолоти (Ламборгини).