Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъжд провали третата тренировка в Германия, Льоклер с най-добро време

Дъжд провали третата тренировка в Германия, Льоклер с най-добро време

57
0

Силен дъжд на пистата Хокенхайм на практика провали 3-ата свободна тренировка за Гран при на Германия. Повечето пилоти направиха само инсталационни обиколки с гумите за напълно мокра писта.

В самия й край все пак общо 9 записаха бързи турове, като с най-добро постижение беше Шарл Льоклер със Заубер. Втори остана неговият съотборник Маркус Ериксон, а трети Сергей Сироткин с Уилямс. Най-напред от водещите пилоти бе Себастиан Фетел – 4-и.

Преди началото на сесията се появи информация, че Люис Хамилтън не се е чувствал добре тази сутрин и най-вероятно няма да участва в нея. Самата тя пък започна при лоши условия – дъжд и хладно време. Въпреки това Ериксон и Магнусен бързо излязоха на пистата.

 

 

И причината за това беше, че очакванията и за квалификацията са също за мокра писта, но с по-малко вода по нея. Последваха ги Гасли, Верстапен и Вандоорн. Всички пилот бяха с гумите за напълно мокро трасе. Рикиардо също се появи на трасето, но никой не правеше цяла бърза обиколка. Сайнц се завъртя, като се оплака от много аквапланинг. Нико Хюлкенберг записа първия бърз тур – 1:36.873 мин.

 

 

В следващите 40 минути никой не излезе на трасето, като пилотите пазеха гумите си за мокро за квалификацията. Едва в последните 10 мин Сироткин и Ериксон се появиха, като пилотът на Уилямс записа второ време, на 0.771 сек от това на Хюлкенберг. След него и Ериксон записа бърз тур и се нареди 3-и. Льоклер допусна грешка, но въпреки това постигна най-добро време от 1:36.447 мин.

 

 

4 минути преди края и Фетел се появи на трасето и постигна първи резултат. В същото време Гасли се завъртя, а Ботас направи инсталационна обиколка и се прибра. В следващия си тур Фетел също сбърка без последствия, а секунди преди края за инсталационна обиколка все пак излезе и Хамилтън. Сироткин и Ериксон пък подобриха времето на Фетел, а в самия край и Льоклер стори това, завършвайки сесията на първо място.