Начало Moto News Дукати показаха Десмоседичи GP11

Дукати показаха Десмоседичи GP11

141
0

Днес в Мадона ди Кампильо се състоя и официалната премиера на Дукати Десмоседичи GP11 – машината, с която марката ще се бори за титлата в MotoGP.

Пилотите на отбора Валентино Роси и Ники Хейдън позираха с техните мотоциклети, чиито разцветки леко се различават. Тази на италианеца е индивидуализирана с познатия на феновете му жълт цвят, който може да се види както на опашката, така и на предния му спойлер, като е изписан легендарния номер 46, докато машината на Хейдън е решена единствено в червено и бяло.

Дизайнерът на GP11 – Филипо Прециози, обясни по време на пресконференцията, последвала премиерата, че новото Дукати има силно променена аеродинамика, по-висок въртящ момент на двигателя, ревизирана електроника и по-твърдо шаси.

„2011-та ще бъде година, изпълнена с големи предизвикателства. Това ще бъде началото на третата фаза от присъствието ни в MotoGP, един исторически момент. Да имаме Валентино в тима е един нов аспект. Всички знаят на какво е способен той, що се отнася до обратната информация за подобрението на мотора и това допълнително ще увеличи капацитета на нашия проект“, обясни пък генералният мениджър на Дукати – Клаудио Доменикали.