Начало MotoGP News Дукати потвърди привличането на Алдегер

Дукати потвърди привличането на Алдегер

89
0
Фермин Алдегер
Фермин Алдегер, снимка Дукати

Дукати потвърди привличането на Фермин Алдегер. Младият испанец ще се присъедини към MotoGP и марката от Болоня през 2025 г. Все още не се знае в кой сателитен отбор на Дукати ще кара Алдегер догодина.

Алдегер е един от най-големите млади таланти в световния шампионат по мотоциклетизъм. В момента 18-годишният състезател кара в Moto2 за отбора на Speed Up. Миналата година Алдегер спечели пет победи и финишира на трета позиция в крайното класиране.

Още в края на 2023 г. се появиха спекулации, че Алдегер ще се присъедини в MotoGP. Някои дори го спрягаха за евентуален заместник на Марк Маркес в заводския отбор на Хонда. В крайна сметка обаче японците заложиха на Лука Марини

В началото на годината се появи информация на Motorsport. Според нея, Алдегер е много близо до сключване на договор с Дукати и ще се присъедини на решетката в MotoGP догодина.

Предполага се, че договорът на Алдегер с Дукати е за две години с опция за удължаване поне до 2028 г. Очакваната  основна месечна заплата е 300 000 евро.

„Бих искал да приветствам сърдечно Фермин в семейството на Дукати. Нямаме търпение да го видим да кара нашия Десмоседичи GP.  Развълнуван съм от това споразумение, защото Алдегер е един от най-силните пилоти в новото поколение на MotoGP“, сподели Джиджи Дал’Иня.

„През последните няколко години проследихме неговата еволюция. Миналия сезон той показа невероятна скорост. Той е много младо момче с потенциал и характеристики да се справя добре. Ние ще му предоставим цялата техническа подкрепа, за да му помогнем да се развива“, добави генералният мениджър на Дукати.

„Вълнувам се от тази възможност. Благодарение на Дукати ще осъществя мечтата, която преследвам от детството си. Дойде моментът да направя големия скок и да се състезавам с най-добрите пилоти в света. Освен това ще го направя с най-добрия мотор на стартовата решетка“, заяви Алгедгер

„Искам да изразя благодарността си към Дукати особено към Джиджи Дал’Иня, за вярата им в мен от самото начало на разговорите ни. Изказвам благодарност и на Лука Боскоскуро за всичко, което сме споделили, както и за това, което ни предстои тази година. Благодарен съм и на семейството си, на мениджъра си Хектор Фаубел и на всички, които по един или друг начин са допринесли за пътуването ми дотук.“

„Сега, след като знам какво ме очаква в бъдеще, е време да се съсредоточа единствено върху този сезон, в който ме очаква сериозно предизвикателство в Moto2. Ще дам всичко от себе си, за да напусна тази категория с високо вдигната глава, стремейки се към възможно най-добри резултати, преди да се впусна в новото приключение в MotoGP“, добави младият испанец.

За момента не се знае къде точно ще кара Алдегер през сезон 2025. Очакванията са това да бъде Прамак Дукати. Италианският отбор най-вероятно ще се раздели с Хорхе Мартин в края на сезона. Другата опция за Алдегер е екипа на Грезини.