Начало MotoGP News Дукати представи заводските си мотори в MotoGP

Дукати представи заводските си мотори в MotoGP

662
0
Дукати Десмоседичи GP24
снимка, Дукати

Дукати представи заводските си мотори в MotoGP. Италианският производител показа разцветката, която ще използва през тазгодишната кампания от световния шампионат по мотоциклетизъм. Дукати ще разчита на двукратния световен шампион Франческо Баная и петкратния победител в кралския клас Енеа Бастианини.

За втора поредна година очарователните заснежени Доломити послужиха за фон на официалното представяне на отбора на Дукати в MotoGP. Днес в зимния курорт „Мадона ди Кампильо“ отборът от Борго Панигале представи разцветките на машините Десмоседичи GP24 с които ще участва в Световния шампионат MotoGP през 2024 г.

Новата ливрея на заводската машина на Дукати се отличава с флуоресцентен графичен детайл. Той напомня за извивката в логото на марката. Този дизайнерски елемент присъства и върху обтекателите на Панигале V4 R Супербайк на отбора Aruba.it Racing – Ducati и върху новите мотокрос мотори на Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Всички те бяха представени на сцената заедно с мотоциклетите от клас MotoGP

Действащият световен шампион Франческо „Пеко“ Баная е подготвен да защитава отново своята световна титла. 26-годишният състезател продължава да носи №1 на обтекателя на своя мотоциклет. Баная отново ще си партнира със сънародника си Енеа Бастианини, който навлиза във втората си година в заводския отбор.

Представянето на новите мотори се проведе в рамките на събитието „Campioni in Pista“. То е организирано от Дукати в сътрудничество с Trentino Marketing и Azienda per il Turismo Madonna di Campiglio (място, свързано с Ауди от 2013 г. за облагородяване на района).

Всичко е готово за един вълнуващ старт на новия сезон на MotoGP от 6 до 8 февруари в Малайзия. Там пилотите на Дукати ще направят първата си поява на пистата за 2024 г. в официалната тестова сесия на пистата „Сепанг“

„За нас е огромно удоволствие да открием поредния състезателен сезон на Дукати  в Мадона ди Кампильо. Това е място, което перфектно изразява ценностите на „Произведено в Италия“, на които сме горди посланици. Mиналата година именно това представляваше отправната точка на един незабравим сезон“, сподели Клаудио Доменикали.

„Пътят, който ни доведе до това да бъдем най-добрите в света в състезанията, несъмнено се състои от упоритата ежедневна работа през тези години. Тук се включва и способността ни да работим в екип и да се забавляваме, докато влагаме максимални усилия в това, което правим.“

„Един от силните елементи на нашата марка е способността да създаваме система. Днес демонстрираме това, като съвместно представяме официалните отбори за състезателния сезон 2024: Ducati Lenovo Team, Aruba.it – Racing Ducati Team и новостта, представена от Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Да видя трите мотора един до друг беше голяма емоция за мен. Макар и различни един от друг, те са част от един проект. Тази принадлежност е подчертана от основния цвят на разцветките на Дукати- червеният. Той е еднакъв за всички.“

„Също така съм възхитен и от напълно новия графичен знак. Той напомня за кривата, присъстваща в логото на Дукати вдъхновена от най-вълнуващата част от карането на мотоциклет: завоя. В същото време тези мотоциклети са и израз на пътя, който Дукати пое през последните години, инвестирайки в своето бъдеще“, добави президентът на Дукати.

Генералният мениджър на Дукати Джиджи Дал’Иня също изказа мнението си относно сезон 2024 в MotoGP

„Радвам се, че отново съм в Мадона ди Кампильо, за да представя нашите шампионски отбори в MotoGP и WorldSBK. 2023 г. беше наистина незабравима година. Сега сме тук, за да дадем старт на новия сезон и да приемем предизвикателствата, които ни очакват през 2024 г. В MotoGP тимът на Дукати Леново отново ще участва световният шампион Пеко Баня заедно с Енеа Бастианини. За съжаление, Бастианини не можа да покаже пълния си потенциал миналата година поради многобройни контузии. Ние обаче сме оптимисти за представянето му през този сезон“, каза Дал’Иня.

Пилотите на Дукати Франческо Баная и Енеа Бастианини разкриха очакванията си за предстоящата кампания в MotoGP.

„Развълнуван съм да започна четвъртия си сезон с екипа на Дукати. Последният тест във Валенсия даде положителна обратна връзка, което ни дава солидна основа за работата по развитието през предстоящия сезон“, сподели Баная.

„Нямам търпение да изляза на пистата и да продължа оттам, откъдето сме тръгнали. Сезонът със сигурност ще бъде предизвикателен. Ние обаче сме готови да го посрещнем с обичайната си решителност. Като сплотен екип ще дадем всичко от себе си, за да се целим отново в спечелването на шампионата“, добави двукратният световен шампион в MotoGP.

„2023 г. беше трудна година. Затова очаквам с нетърпение да се реабилитирам през предстоящия сезон. Предстои ни вълнуваща 2024 г. Въпреки че участвах само в няколко Гран при през миналата година, научих ценни уроци, които ще пренеса в новия сезон. Имам огромно доверие в моя екип и знам, че всички ние имаме потенциала да се справим добре. Нямам търпение да изляза на пистата и да започна новия сезон“, каза Бастианини.