Начало MotoGP News Дукати са започнали да тестват машината за MotoE

Дукати са започнали да тестват машината за MotoE

592
0
Дукати
снимка, Дукати

Електрическият мотор на Дукати вече е започнал тестове на писта. Това заяви изпълнителният директор на марката от Болоня Клаудио Доменикали. По време на среща с италиански медии, Доменикали разкри, че тест пилотът на Дукати Микеле Пиро е направил няколко обиколки с новата машина на пистата Мизано.

Новата електрическа машина на италианския производител може да бъде представена след няколко дни. В края на октомври стана ясна изненадващата новина за оттеглянето на Енерджика и дебюта на Дукати като единствен производител в MotoE. Toгава Клаудио обясни какви са били мотивите зад това решение.

„Много сме горди от това споразумение. Това е исторически момент за нашата компания. Дукати винаги е фокусиран върху бъдещето и всеки път, когато навлиза в нов свят, иска да създаде възможно най-ефективния продукт. Също така споразумението идва в правилния момент за марката. Изучаваме електрическите задвижващи системи от години и сме готови да покажем на какво сме способни. Ще дадем на всеки един състезател в МоtоЕ бърз и лек мотоциклет“, сподели Доменикали.

„Искаме нашите инженери да са най-добрите в изработването на двигатели с вътрешно горене. Всеки може да каже, че Дукати разполагат с най-мощният двигател на стартовата решетка. Основният проблем с електрическите мотоциклети е тяхното тегло. Имаме програма, според която ще направим мотора възможно най-лек. Това бе един от мотивите, според които Дорна прие нашата оферта“.

Изпълнителният директор на Дукати добави, че е създаден отделен отдел и работна група, която работи върху създаването на електрическия прототип.

„Това е група, на която всички завиждат, защото може да прави какво си иска с дизайна“.

Производителите в MotoGP се съгласиха постепенно да премахнат използването на изкопаеми горивни смеси в кралския клас и да преминат към напълно устойчиви горива от 2027. Влизайки в МоtoE, Дукати се надява да придобие експертни познания както за електрическите, така и за технологиите за устойчиви или био горива.