Начало MotoGP News Дукати удължи партньорството си с Aruba.it

Дукати удължи партньорството си с Aruba.it

140
0
Дукати Aruba.it
снимка, Дукати

Дукати удължи партньорството си с Aruba.it. Италианският производител си сътрудничи с технологичната компания от 2015 г. По този начин двата заводски мотоциклета Дукати Панигале V4 R ще носят цветовете на Aruba.it в световния шампионат по Супербайк (WSBK) за още две години.

Всички започва през сезон 2015, когато Aruba.it Racing Ducati Team стана официалният отбор на производителя от Борго Панигале в Световния шампионат за серийни мотоциклети. Това със сигурност ще продължи до отбелязването на десетата годишнина на партньорството между двете страни през сезон 2024 в WSBK.

Освен това, от 2022 г. нататък партньорството между компания и Дукати ще се засили още повече. Aruba.it всъщност ще бъде титулярен спонсор на екипа в MotoGP, в който тестовият пилот на марката Микеле Пиро, ще участва с уайлдкард в три кръга от световния шампионат на MotoGP. Италианецът ще се включи в състезанията на пистите Муджело, Каталуния и Мизано.

„Връзката с Дукати е изключително силна в световния Супербайк шампионат. Тя потвърждава плодотворното сътрудничество между двете компании. Гордеем се, че представляваме Дукати на писти по целия свят и успяхме да подновим споразумението си с тях. Това ще ни позволи да продължим това приключение поне до края на сезон 2024. От този сезон ще имаме участие в уайлдкард в три състезания от Световния шампионат на MotoGP. Те са източник на допълнително удовлетворение и подчертава силната връзка с компанията Борго Панигале. Това не само ще бъде нова витрина за Aruba.it, но и ще ни даде възможност да предприемем ново завладяващо предизвикателство със същата отдаденост и професионализъм, с които се отличавахме досега в WSBK“, сподели изпълнителният директор на Aruba.it S.p.A. Стефано Чекони.

Наистина сме доволни от дългосрочното партньорство, което ни свързва с Aruba.it в продължение на осем години. Това е компания, която, подобно на Дукати, представлява италианско превъзходство, задвижвано от иновации. Удължаването на споразумението до 2024 г. потвърждава качеството на едно партньорство. От бизнес и спортна гледна точка то се развива от година на година. В допълнение към големия ангажимент към WSBK, този сезон включва и новото предизвикателство в световния Суперспорт шампионат (WSS). Също така сме удовлетворени да видим нашата марка да се състезава в MotoGP с цветовете на отбора Aruba.it Racing. Те украсяват нашия мотор Панигале V4 R, който участва в световния Супербайк шампионат“, заяви главният изпълнителен директор на Дукати Клаудио Доменикали.