Начало Moto News Дукати заявиха, че нямат намерение да се присъединяват към отворения клас в...

Дукати заявиха, че нямат намерение да се присъединяват към отворения клас в МотоGP

53
0
Андреа Довициозо

Дукати заявиха, че нямат намерение да се присъединяват към отворения клас в МотоGP, след като през последните дни се появиха слухове за обмисляне на подобна стъпка в отбора.

Като доказателство бе използван цитат на Андреа Довициозо за това, че решение ще бъде взето след тестовете на Сепанг. Тимът ще изпита на малайзийското трасе и двата си типа машини.

На въпрос как ще коментирах слуховете от Дукати отговориха на crash.net:

Според Дукати е важно да се изследва потенциалът на новите „открити” правила, тъй като в бъдеще може да има различна посока на развитие на МотоGP шампионата. Поради тази причина решихме един пилот – Йони Ернандес от Прамак Рейсинг Тийм – да участва в тази категория при новите правила. Понастоящем няма други планове по отношение на отворения клас. Всички останали пилоти ще направят сравнителни тестове на двете спецификации мотори GP13 и GP14 на Сепанг.

Екипите в отворения клас имат някои предимства спрямо заводските като повече разрешени смени на двигатели например. Най-голямата разлика в техниката е общото ECU, което засега заводските тимове могат да избегнат. Въвеждането му и перспективата да стане задължително накараха Хонда да съобщи, че това може да се превърне в причина за напускането й на шампионата, който японският производител използва като платформа за разработване на нови технологии.