Начало Автомобили Dunlop демонстрира гуми с революционно нов дизайн във Франкфурт

Dunlop демонстрира гуми с революционно нов дизайн във Франкфурт

51
0

Dunlop разкри, че компанията е разработила гуми, които допълват изяществото на новия концептуален автомобил Opel Monza по време на 65-ото автомобилно изложение във Франкфурт.

Новите концептуални гуми са разработени при съвместното сътрудничество между Dunlop и Opel, така че да се слеят с блясъка на елегантния и атлетичен дизайн на автомобила. Работата по тях (размер 245/35 R 21) стартира в началото на 2013 г. и е преминала през много етапи, които да гарантират, че разработеният дизайн покрива всички очаквания и високи стандарти на Opel.

Дизайнът включва същите елегантни линии, които могат да бъдат открити и в автомобила Monza Concept и подобрява цялостния външен вид на колата чак до гумите.

Екипите на Dunlop и Opel, които са работили върху дизайна и разработването на гумата, се стрямяха да създадат гума, чийто дизайн и линии на протектора да подхождат напълно на формите на автомобила. Всеки детайл на гумата е дискутиран, развит и проектиран така, че да оправдае високите изисквания на екипа на Opel – обяснява Хелмут Фел от иновационния център на Dunlop в Ханау (Германия).

Основавайки се на повишаващата се нужда за устойчиво бъдеще, концептуалният автомобил Monza отговаря на увеличаващата се нужда от електрифициране на автомобилите за ежедневна употреба. За да допълни автомобила и да подкрепи нуждата от оптимална ефективност, Dunlop разработи гуми с лека конструкция и ниско съпротивление при търкаляне. Прототипната гума, разработена за Opel Monza, е част от програма на Dunlop, чията цел е да подкрепя европейските автомобилни производители, които представят нови модели или концептуални коли. Възмножността на Dunlop да осигурява гуми, които могат да посрещнат днешните и утрешните нужди, правят компанията търсен партньор.

Нашият стремеж да сме част от следващото поколение автомобили се потвърждава още веднъж от този проект не само чрез нашите инженерни способности, но и чрез отличния дизайн – допълва Фел.