Начало Автомобилни новини Два милиона произведени Tucson-а в завода в Чехия

Два милиона произведени Tucson-а в завода в Чехия

134
0
Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson с пореден номер 2 000 000 слезе от производствената линия в завода в Носовице, Чехия. Специалната бройка е в цвят Sailing Blue Pearl и е оборудвана с 1.6 T-GDi HEV двигател. Юбилейният автомобил вече е по пътя към новия си собственик в Обединеното кралство. Това знаменателно събитие подчертава статуса на модела като най-популярния модел на Hyundai в Европа.

„Два милиона бройки, произведени в Чехия, са важен момент за нашия най-продаван автомобил в световен и европейски мащаб“, каза Майкъл Коул, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe. „От самото си начало Hyundai Tucson е проектиран и произвеждан с фокус върху европейския клиент. Неговото развитие до глобален успех, специално в Европа, е ярко свидетелство за ориентирания към клиента подход на Hyundai.”

От Носовице за Европа

Историята на Tucson в HMMC започва в средата на юни 2015 г., когато третото поколение Tucson влиза в производство. Общо 1 180 445 броя са произведени за повече от пет години.

Четвъртото поколение Tucson, което в момента се произвежда, се отличава с освежен дизайн, подобрен интериор и подобрен пакет функции. През 2023 г. са произведени 244 495 единици, което представлява приблизително 70 процента от общото производство на HMMC. Произведените автомобили са изнесени в 70 страни по света,а в Европа по-голямата част от Tucson се доставят до Обединеното кралство, Испания, Германия и Франция.

Hyundai също така разшири опциите си за задвижване в настоящия Tucson, за да включи хибридни и plug-in хибридни двигатели. И двете алтернативни задвижвания са много търсени – два от пет Tucson-а от четвърто поколение, продадени в Европа, са или хибридни, или plug-in хибридни.

20-то юбилейно издание на Tucson

За да отпразнува своите две десетилетия на пазара, Hyundai създаде специална серия Tucson. Специалната модификация ще се предлага с уникални интериорни и екстериорни решения, а производството ще започне в HMMC през август тази година.