Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Два отбора са гласували против квалификационните състезания

Два отбора са гласували против квалификационните състезания

2364
0
старт Гран при на Канада
снимка Дан Иститийн/Ред Бул Контент Пуул

Два отбора във Формула 1 са гласували против въвеждането на квалификационни състезания с обърнати решетки. Това разкри спортният директор на F1 Рос Браун. Той обаче не пожела да назове имената им.

Още преди няколко седмици стана ясно, че отборите са отхвърлили идеята за изпробването на този нов елемент през 2020 г. За да стане това факт, трябваше предложението да бъде одобрено единодушно от тимовете.

„Разочароващо е, че не успяхме да постигнем съгласие, каза Браун пред Sky Sports. – Мисля, че за жалост това е класически проблем за Формула 1. Според сегашната система на управление ние се нуждаем от единодушие, за да приемем някакво решение за следващата година.

Тимовете казаха първоначално, че ще се съгласят с предложените неща. А след това два отбора вдигнаха ръце на последната среща и казаха, че не ги приемат.”

Според Браун отхвърленото предложение за квалификационно състезание и прилагането на обърната решетка в него би било добро за Формула 1 като цяло.

До края на този месец Формула 1 трябва да одобри и обяви новите правила в спорта за 2021 г. Те ще включват значителни промени в аеродинамиката на болидите и таван на бюджетите.