Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Два полета с оборудване забавени, в F1 са убедени, че няма да...

Два полета с оборудване забавени, в F1 са убедени, че няма да има проблеми

1390
0
оборудване, падок, Гран при на Австралия
снимка: ATP

Два полета с оборудване на половината отбори от Формула 1, включително няколко задвижващи системи, закъсняха да излетят към Сао Пауло в Бразилия. Причината бе лошо време в Мексико Сити, откъдето тръгна проблемът. Очаква се всичко да пристигне днес (четвъртък) до средата на деня на пистата Интерлагос. В F1 са убедени, че това няма да попречи на нормалното протичане на уикенда.

„В понеделник имаше закъснения в отпътуването на товари от Мексико заради метеорологичните условия. Заради това част от товара все още не е пристигнал в Бразилия. Очакваме да дойде в четвъртък и да няма сериозно влияние върху състезателния уикенд“, заяви говорител на F1.

Логистичният проблем възникна по време на серия от три поредни състезания в календара. Увеличаването на стартовете в Гран при е честа тема в падока от седмици. Последно Фернандо Алонсо заяви, че точно тази част от календара е изключително зле организирана и натоварва безкрайно много отборите. Двукратният световен шампион попита защо между стартовете в Остин и Мексико имаше свободен уикенд при положение, че са много по-близо, отколкото е Сао Пауло.

Сега се твърди, че част от екипите са сериозно подразнени от станалото с товарите. Закъснението означава промяна в програмата на тимовете – ще се работи допълнително, за да се подреди всичко навреме за петъчните сесии на пистата Интерлагос.