Начало Автомобили Два специални автомобила получи Планинска спасителна служба

Два специални автомобила получи Планинска спасителна служба

203
0
планинска спасителна служба
на08 август 2023 г. във филиал „Люлин“ беше извършено предаване на двата автомобила; от името на Мото-Пфое ключовете бяха връчени от г-н Александър Костадинов, директор "Маркетинг и продажби" на Манол Пейков и Атанас Уков, Планинска спасителна служба

Кампанията на фондация „Манол Пейков и приятели“ за осигуряване на бус с повишена проходимост за нуждите на Планинската спасителна служба приключи със страхотни резултати. Само за около седмица са събрани над 56 000 лева. Сумата не бе достатъчна за закупуване на нов специализиран автомобил, но на помощ дойде Мото-Пфое. Компанията без колебание приема нелеката задача да намери и трансформира един от най-търсените лекотоварни автомобили Ford Transit за техните нужди. Освен здравината и високата проходимост, които Ford Transit 4х4 притежава, те правят и всички допълнителни модификации и обозначения. Така автомобилът е пригоден за кучета спасители и да бъде в полза на пострадали в планината.

Спасителната служба в момента не притежава подходящ автомобил, пригоден за спасителни акции и за кучетата на службата

Спасителните акции, в които се включват кучета, изискват превозването им до мястото на произшествието. От изключителна важност за прецизността в действията на спасителните кучета са условията, при които се извършва транспортирането им. Поради тази причина в товарната част на буса е монтирана система за  чист въздух, подходящо осветление, както и прозорци на задните врати. Освен трансформирането на товарната част, са добавени багажник на покрива и стълба на задната врата.

Мото-Пфое предостави супер специална цена на Планинската спасителна служба. Освен това направи за своя сметка всички допълнителни трансформации и обозначения на автомобила

Неочаквано за Планинската спасителна служба, по време на церемонията по предаване на Transit 4х4, Мото-Пфое обяви, че предоставя и Ford Ranger за ползване от Спасителната служба поне за една година.

Автомобилът, вече брандиран и подготвен, беше изненада за ПСС. „От името на планинска спасителна служба и Групата за спасяване с кучета бих искал да изкажа своите безкрайни благодарности към всички, които направиха възможно реализирането на тази наша мечта“, сподели Атанас Уков.