Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Два типа дифузьори ще тества Уилямс на Силвърстоун

Два типа дифузьори ще тества Уилямс на Силвърстоун

37
0
Рубенс Барикело

Пистата Силвърстоун е част от историята на Формула 1, но и от тази на много т от отборите в спорта. За Уилямс тя има особено голямо значение: точно там тимът печели първата си победа през 1979 г. и записва стотната през 1997 г. И до днес тя остава едно от бързите трасета в календара и е истинско предизвикателство за всички.

Въпреки някои сериозни промени по конфигурацията, Силвърстоун остава писта, където се отличават истинските пилоти – заяви техническият директор на Уилямс Сам Майкъл. – Скоростта там е висока, аеродинамиката доминира. Ние ще имаме ново предно крило и поредните модификации по дифузьора, които трябва да тестваме там. Обдухването при спряно подаване на газ вече е забранено, така че ще работим по новия софтуер в петък, за да оправим настройките си. Това обаче не означава, че ще прекратим изцяло обдухването, тъй като от този процес има полза и на излизане от завой, когато се натисне газта. Ще изпробваме два типа дифузьори преди да решим коя посока да изберем за квалификацията и състезанието – допълни той.

Пилотите на отбора Рубенс Барикело и Пастор Малдонадо харесват наистина много Силвърстоун, макар и те да отбелязаха промените по трасето.

Знаем имената на всички завои, но пилотите повече използват номера по радиото. Кривата, известна като Аби, преди беше №11 в подредбата, а сега е №1! Сигурен съм, че няма да е проблем, тъй като според мен хората там са свършили феноменална работа. Като отбор ни предстои тежка задача. В миналия старт не използвахме ревизираната изпускателна система и ще я тестваме наново на Силвърстоун – заяви бразилецът.