Начало Автомобили Двама българи тръгват на експедиция в Африка с Land Rover Defender

Двама българи тръгват на експедиция в Африка с Land Rover Defender

113
0

Александър Костадинов и Росен Михайлов ще преминат близо 20 000 км за 45 дни. Те ще преминат през Египет, Судан, Етиопия, Кения, Танзания, Замбия, Намибия до ЮАР. Началната точка е Александрия (стартирайки от София и транспортирайки автомобила си Land Rover Defender с контейнер) в Египет, а крайната е Иглен нос – най-южната точка на Африка с финиширане в Кейптаун.

Епичното пътуване е предизвикателство към машината, екипировката и волята на екипа, но и отлична възможност всички те да стигнат отвъд предела на възможностите си, пресичайки най-изискващия и труден континент на планетата. Предизвикателство е към самите участници, изкарвайки ги от зоната им комфорт, към способностите им да се справят с препятствията по пътя, както и да отразяват видяното и преживяното, предавайки духа на Африка.

Експедицията е и предизвикателство към всеки един от нас, търсещ позитивизъм, приключение и пионерски дух. Тя ще има за цел и да създаде по-добра информираност в България относно предизвикателствата в Африка – достъп до годна за пиене вода, образование на децата и борба с глада. От друга страна, ще се потърси друга гледна точка за стандарта на живот у нас, за нещастието ни като нация, за апатията и откривателското у всеки от нас. Като част от мисията й, експедицията ще дари учебни помагала и пособия на училище в Етиопия.

Автомобилът, с който ще се пътува, е стандартен Land Rover Defender. Най-големите особености са екипировката за смяна на гуми – 3 резервни гуми с джанти, 4 вътрешни гуми, кит за залепване на 24 спуквания, специален крик и компресор. Автомобилът не е подлаган на допълнителен тунинг или преработки освен монтаж на оригинални аксесоари като шнорхел и защита на двигателя.

Снимки, дневник и текстове за пътешествието могат да бъдат намерени на сайта на експедицията www.six-a.net, както и във facebook (Six A) и в twitter (@SixAjourney). Сайтът ще бъде обновяван всеки ден или когато има достъп до интернет. Планираният маршрут можете да намерите на адрес: http://goo.gl/maps/qW5Sz.

От най-южната точка на континента експедицията ще хвърли бутилка с послание на всички фенове във фейсбук, решили да изпратят своя глас от края на света.

Тази експедиция е част от цялостния проект за пътувания до Азия, Северна и Латинска Америка, Австралия, а може би и Антарктика. От там и името на проекта – six-A (шест А). При успех с експедицията до Африка следващата се планира да е от София до Пхенян отново с Land Rover Defender.