Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двама млади пилоти ще тестват за БМВ на Херес

Двама млади пилоти ще тестват за БМВ на Херес

45
0

Въпреки че се оттеглиха от Ф1, БМВ също ще вземат участие в инициативата за намиране на млади надежди на Херес, предоставяйки на пилотите Александер Роси и Естебан Гутиерез възможност да карат тазгодишната кола на БМВ Заубер.

„БМВ остава отдадена на моторните спортове и смята да продължи да допринася за добре структурираното развитие на таланти“, обясни моторспорт директорът на марката – д-р Марио Тайсен.

18-годишният Роси заслужи възможността да тества автомобил от Ф1, спечелвайки победа в световните финали на Формула БМВ в Мексико през 2008-ма. Възможността за участието си в тези финали пък той придоби, след като спечели американската Формула БМВ по-рано същата година.

„Ще използвам тази възможност, за да се представя като пилот от нивото на Ф1 съвсем сериозно и съм много далеч от мисълта, че ще успея да достигна потенциала на колата. Чувствам се голям късметлия и целта ми при този тест ще е да покажа фантастично представяне, като едновременно с това да се насладя изцяло на преживяването“, заяви Роси.

Гутиерез също заслужи теста на Херес след силно представяне в сериите Формула БМВ. Мексиканският пилот спечели титлата в европейската Формула БМВ миналата година, след което успя да се класира трети на световните финали през 2008-ма година.

„Съсредоточихме всичките си сили, за да се подготвим за тази страхотна възможност, която ще ми помогне да вникна в това, което бъдещето би могло да ми донесе. Възможността да карам автомобил от Ф1 е една от най-големите ми мечти, постигната с много работа. Много съм щастлив и ще използвам този опит, за да науча повече за условията и професионализма във Формула 1. Също така за мен е чест да представлявам родината си Мексико, затова ще дам най-доброто, на което съм способен“, каза Гутиерез.

Тридневните тестове на пистата Херес ще започнат на 1-ви декември.