Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двата болида на Ферари начело след първата тренировка в Малайзия

Двата болида на Ферари начело след първата тренировка в Малайзия

121
0

Фелипе Маса и Кими Райконен постигнаха най-добри времена в първата свободна тренировка на започналия тази сутрин уикенд за Гран при на Малайзия. Радостта на Червените обаче бе помрачена, защото Кими Райконен отново получи повреда. Оказа се, че финландецът е имал проблем с налягането на горивото си. Малко преди това и Адриян Сутил от екипа на Форс Индия, който използва двигател на Ферари също получи повреда в хидравличната система.
Италианците обаче определено не бяха единствения отбор, който имаше проблеми с надеждността на колите си.
И двата болида на Ред Бул не успяха да завършат първата сесия. Дейвид Култард излетя на дванадесетия завой след като се счупиха щанги от предното му окачване. Малко по-късно колегата му Марк Уебър получи повреда в двигателя.
От дъщерния тим на Торо Росо също имаха проблеми с техниката. Себастиян Фетел също получи повреда в спирачната система и така единствено Себастиен Бурде остана пощаден от проблеми.
Роберт Кубица от екипа на BMW получи повреда в скоростната си кутия, която се наложи да бъде сменена за втората тренировка. Това за негово щастие няма да му донесе загуба на позиции, но му струваше важно време за подготовка.
Проблемите със скоростите за момент имаше и Люис Хамилтън, който завърши пети след първия час на тренировки. Неговият съотборник Хейки Ковалайнен се класира на трето място, а четвърти остана Нико Розберг. Пилотът на Уилямс бе единственият пилот в челото, който изпробва по-меките гуми.
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо бе шести след първия час, с малка преднина пред съотборника си Нелсън Пикет младши. Нелсиньо този път се представи доста по-добре от дебютния си уикенд в Австралия. Десетката се допълни от Кубица, Бътън и Трули.