Начало Moto News Две дами ще се състезават в Мото3 на Арагон този уикенд

Две дами ще се състезават в Мото3 на Арагон този уикенд

104
0
Ана Караско,Мария Ерера

Звездите на МотоGP шампионата приветстваха топло две дами сред тях, които ще се състезават този уикенд в клас Мото3 на испанската писта Арагон. Ана Караско и Мария Ерера (с уайлдкард) ще карат на трасето като първите жени, участващи в първенството от 1994 г. насам, когато Даниела Тоньоли и Томоко Игата стартираха в 125 куб. см.

Караско кара в екипа на Калво КТМ този сезон заедно с претендента за титлата Маверик Виналес. Най-доброто й класиране досега е 17-та позиция.

Ерера понастоящем е трета в испанския шампионат и миналия уикенд спечели втората си победа за сезона.

(Присъствието на момичетата) е чудесна новина. Миналата неделя си бях у дома и гледах надпреварата от испанското първенство – видях как Мария спечели… Тя вече имаше победа зад гърба си, но никога не си сигурен дали е било еднократно или не. В Навара обаче показа, че не е чудо за един ден. За мотоциклетизма и МотоGP е важно, тъй като понякога всичко тук изглежда като напълно мъжки свят, а едно момиче може да е бързо – коментира Марк Маркес (Хонда).

Хорхе Лоренцо (Ямаха) се съгласи, че за спора е добре да има и дами:

Не е нормално те напълно да липсват и може би догодина ще са за цял сезон. От отбора на Ана ми казаха, че тя е много смела, а и е направила чудесно представяне в испанския шампионат миналата година. В световния е по-трудно, така че ще й трябва малко повече време. А за Мария всички твърдят, че е невероятно силна. Да печелиш надпревари в първенството на Испания е много трудно. Така че и двете имат обещаващи кариери пред себе си.

Валентино Роси заяви от своя страна, че ще му е особено интересно да следи представянето на Ерера – не само този уикенд, но и като цяло през кариерата й.

Постиженията на Мария пък са невероятна мотивация за Ана, която ще пробва да я изпревари този уикенд! Но на момичетата ще им е трудно, защото момчетата не искат да бъдат изпреварени от тях – така че там също ще има допълнително надъхване! И двете обаче са бързи и могат да направят силен уикенд – допълни той.

Алекс Еспаргаро допълни, че присъствието на Ана и Мария е чудесно не само заради факта, че са дами, а и защото определено са бързи.