Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Две DRS зони в Белгия

Две DRS зони в Белгия

50
0
Лотус,Червената вода

Пилотите ще получат две допълнителни възможности за изпреварване на пистата Спа, където този уикенд ще се проведе Гран при на Белгия. Ако се намират на по-малко от секунда от колите пред тях, състезателите ще могат да използват на два пъти системата DRS.

Първата зона се намира на правата Кемел, идваща веднага след легендарния завой Червената вода. Разстоянието между двете коли пък ще се мери 240 м. преди това на влизането в любимия на голяма част от пилотите завой.

160 метра пред шикана Автобусната спирка пък се намира втората измервателна линия. Малко след него, в началото на старт-финалната права пък пилотите отново ще могат да вдигат елемент от задното си крило, за да опитат атака преди влизането в Сурс.

Президентът на BRDC (британския клуб на пилотите), Дерек Уоруик пък ще е пилотът сред комисарите, които ще решават спорните въпроси на пистата. Между 1981 и 1993 г. той записа 146 старта в Гран при със спечелени 71 точки и четири качвания на подиума. През 1992 г. той стана световен шампион с Пежо в шампионатите за издръжливост и спечели 24-е часа на Льо Ман.