Начало Други Две победи за Маршавелов на писта Русе

Две победи за Маршавелов на писта Русе

53
0

Пилотът на КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов с Мицибиши Лансър ево 10 спечели и двата манша в серията Макси от третия кръг от националния пистов шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, който се проведе в Русе. Рекордът на трасето също бе подобрен от Маршавелов, след като във втория манш той успя да запише време от 1:17.303мин.

След спечелената в съботната квалификация първа стартова позиция, Маршавелов се възползва максимално от това и нямаше проблеми в първия манш. В него той завърши на първа позиция, като на финала бе с 13.356сек. пред втория Илия Царски. с Мицубиши Лансър Ево 9. Трети остана Христо Манолов (БАМС) с Мицубиши Лансър Ево 9.

Маршавелов спечели убедително и втория манш, като изпревари с 19.7 сек Царски. Трети се нареди Румен Дунев с Мицубиши Лансър Ево 9. В третата обиколка от надпреварата Маршавелов записа и най-доброто си време за уикенда, като това с това бе поставен и нов рекорд на русенското трасе.

„Страхотно състезание за нас, заяви Маршавелов. – Първият манш бе по-оспорван, а втория по-лек, както за мен, така и за автомобила. Доволен съм, свършихме работата за която бяхме дошли. Вече държим рекордите на всички трасета у нас, което ни прави много щастливи.“

В серия Туринг (на втората снимка) Иван Влъчков с Хонда Сивик (КА2 Рейсинг Тим) и Станислав Паришков с Опел Кадет си размениха по една победа и едно второ място. В първото Паришков спечели с 5.694 сек, а трети остана Стоян Апостолов (Елена Тим) с Хонда Сивик. Във второто Влъчков победи с аванс от 3 сек, а подиумът допълни Боян Стоянов.

В серия Спорт победител в първата надпревара стана Ерменко Ерменков (Джордан рейсинг Тим, Ситроен Саксо), следван от Симеон Симеонов и Михаил Симеонов. Във втората над всички бе Искрен Веселинов, следван от Михаил Симеонов и Симеон Симеонов.