Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Две спирания в бокса на Силвърстоун очакват от Пирели

Две спирания в бокса на Силвърстоун очакват от Пирели

44
0
Peugeot 908,Себанстиан Бурде,Симон Пажно

Две спирания в бокса очакват от Пирели за предстоящата в края на седмицата Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Причината за това е сериозното натоварване върху гумите заради бързите завои на трасето и наличието на типа гуми софт, заедно с медиум и хард. Всъщност твърдите гуми се използват едва за 2-и път този сезон след Гран при на Испания.

Очаква се пилотите в топ 10 да стартират със софт и след това да минат на медиум, а в последния стинт отново да поставят медиум или хард. Тактика с един стоп – потегляне с медиум и завършване с хард изглежда малко вероятна и може да бъде използвана от пилоти извън топ 10 в квалификацията.

По правилник пилотите трябва да заделят по един комплект медиум и хард за състезание, като само единият от тях е задължителен за използване. Един комплект софт пък трябва да бъде запазен за 3-ата част на квалификацията.

„Тъй като по-голямата част от отборите са избрали най-вече мекия тип гуми, тенденция, която виждаме през целия сезон досега, е ясно, че намерението на много от пилотите е да карат с много агресивна стратегия, заяви спортният шеф на Пирели Пол Хембри. – Което на трасе като Силвърстоун, може да доведе до множество спирания в бокса.“

Изборът на всеки пилот на типове гуми за уикенда можете да видите в графиката вдясно: