Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Две спирания в бокса за смяна на гуми в Унгария

Две спирания в бокса за смяна на гуми в Унгария

82
0

Две спирания в бокса за смяна на гуми се очакват в състезанието за Гран при на Унгария на пистата Хунгароринг в края на тази седмица. Тази година на разположение на отборите от Пирели ще са типовете суперсофт, софт и медиум заради средните до високи нива на износване на гумите.

Пистата е технична с няколко бързи завоя, а високите температури по традиция на това място през годината поставят гумите на още по-сериозно изпитание. Затова въпреки бавния си характер и липсата на добри възможности за изпреварване, изглежда, че правилният подход към надпреварата ще е с 2 стопа.

При него обаче също има различни възможности. Най-логичният за пилотите от топ 10 изглежда потегляне със суперсофт, след което преминаване към софт и още един стоп до края отново за меки гуми. При по-високи нива на износване има вариант след суперсофт и софт последният стинт да бъде с медиум в по-дълга серия от обиколки.

Другият подход, който е по-вероятен за пилотите извън топ 10 в квалификацията, е потегляне със софт, след което смяна и поставяне отново на софт и завършване с нов комплект суперсофт. Това изглежда също добра стратегия, но трябва да се изкара близо 50 обиколки с двата комплекта софт.

Все пак за по-доброто пазене на гумите тази година може да помогне изцяло преасфалтираната писта, като освен това има нови бордюри и зони за сигурност.

По правилник от Пирели пилотите трябва да заделят по един комплект медиум и софт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване. 

Изборът на всеки пилот можете да видите в графиката вдясно: