Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Две точки за Алгерсуари

Две точки за Алгерсуари

43
0

С две точки се поздрави Хайме Алгерсуари на финала на Гран при на Малайзия след наистина прекрасно представяне на пистата Сепанг и няколко запомнящи се битки със съперници по трасето.

– Трябва да призная, че не очаквах да взема точки на такъв ранен етап от сезона – призна испанският пилот на Торо Росо. – В началото на уикенда не познавах пистата, но днес наистина се забавлявах в надпреварата, особено на двубоите със съперници. Мисля, че понаучих някои от неща от сблъсъка си с Михаел Шумахер в Мелбърн. Към края се тревожех за гумите си, които бяха от мекия тип, но износването беше в рамките на нормалното.

Съекипникът му Себастиен Буеми финишира 11-и в Малайзия, след като още в първия тур счупи предно крило при контакт с Камуи Кобаяши (Заубер). Това е втори сблъсък между двамата, след като швейцарецът стана жертва на японския пилот и на Албърт парк в Австралия.

– От този момент нататък нямах сцепление и предната част не бе стабилна. След като смених крилото давах наистина добри времена, но тогава бе твърде късно. Последните два старта не изминаха добре за мен, но можем да сме оптимисти за Шанхай – заяви Буеми.