Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят остава най-голямото предимство на Мерцедес, смята Марко

Двигателят остава най-голямото предимство на Мерцедес, смята Марко

33
0

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че двигателят остава основното предимство на Мерцедес и за този сезон. Според него Сребърните стрели остават фаворити за титлите този сезон, въпреки големите промени в правилата по отношение на аеродинамиката и гумите, които се очакваше да променят съотношението на силите в спорта. По време на тестовете в отминалите 4 дни в Барселона най-добро време постигна именно Валтери Ботас с Мерцедес.

„Двигателят им е най-голямото им преимущество, каза Марко. – На тестовете ние в Ред Бул още карахме предпазливо. Но смятам, че същото направиха и Мерцедес. Невъзможно е на толкова ранен етап да се каже, че Ферари са най-близо до Сребърните стрели. Това зависи и от използваното гориво. Нашата кола е красива и по презумпция красивите коли са бързи. Не виждам защо трябва да добавяме нещо.”

По отношение на Ферари, Себастиан Фетел и Кими Райконен завършиха с 2-о и 3-о време за всички дни, като записаха постиженията си с по-твърди гуми – софт, спрямо ултрасофт на Ботас. „Разбира се, че гледаме времената и ги сравняваме, но се фокусираме върху самите нас, каза Фетел пред Sky Italia.

– Колата изглежда чудесна, няма особени проблеми и това е важното. Много е рано да бъдат правени някакви заключения, тъй като все още има доста работа за вършене. Сега колите са доста по-тежки и трябва да се поработи върху това.”