Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателите на Рено и Косуърт са с еднаква мощност

Двигателите на Рено и Косуърт са с еднаква мощност

53
0
Хейки Ковалайнен

Двигателите на Рено и Косуърт, използвани в момента във Формула 1, са с еднаква мощност, става ясно от изявление на Хейки Ковалайнен. Финландският пилот на Лотус караше с агрегат на британската компания миналия сезон, а през този вече е с мотор на французите и е категоричен, че представянето на продуктите на двете фирми съвсем не е толкова различно, въпреки че с единия двигател миналия сезон бяха спечелени и двете титли в Гран при.

Косуърт са напълно конкурентоспособни по отношение на мощността. Всъщност помощта по отношение работата върху обдухвания дифузьор, разбирането и ноухауто от Рено са на по-високо ниво спрямо Косуърт. Това означава, че цялостният пакет от страна на Рено е по-силен. Опитът, който придобиваме от работата с тях, е невероятен, докато Косуърт са все още доста нови в областта, това е основната разлика. Но като чиста мощност, стойностите не са по-високи спрямо тези от миналия сезон – заявява Ковалайнен пред manipef1.com.

Освен двигател Рено в Лотус използват още скоростна кутия от Ред Бул и част от задното окачване на шампионите. Мнението на Хейки пък е подкрепено и от съотборника му Ярно Трули – той е категоричен, че е толкова доволен от Рено, колкото е бил и от Косуърт.

Прехвърлянето към Рено се дължи основно на факта, че взехме част от задницата на Ред Бул – допълва италианецът.