Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателите предадоха Заубер

Двигателите предадоха Заубер

52
0

Крайно разочароваща се оказа Гран при на Малайзия за тима на Заубер. Педро де ла Роса въобще не успя да стартира в състезанието, а Камуи Кобаяши отпадна малко по-късно, като причината и при двамата бяха технически проблеми.

– Това беше пълна изненада за мен – откровен бе японският пилот. – след първия завой внезапно загубих мощност. Лош късмет. А бях в добра позиция да се боря за точки, въпреки че загубих две места на старта, когато Рубенс Барикело не се помръдна пред мен при изгасването на светлините. Срамота е, но сега трябва да се концентрираме върху Гран при на Китай и там да се справим по-добре – допълни Кобаяши.

За Де ла Роса разочарованието бе още по-голямо, след като неговият С29 спря на път за стартовата решетка. Испанецът сподели, че повредата в двигателя му Ферари била необичайна и неочаквана.

– Крайно лоша надпревара след обещаващите стартови позиции – съгласи се и техническият директор Вили Рампф. – И в двата случая ни предадоха моторите заради проблеми с пневматичната система. Трябва да анализираме всичко, за да разберем причините.