Начало Автомобили Двигателят на бъдещото Пагани ще бъде създаден специално за модела

Двигателят на бъдещото Пагани ще бъде създаден специално за модела

68
0

Италианският производител на суперавтомобили Пагани разпространи изявление до медиите относно двигателят в бъдещия им нов модел – С9.

Този ход бе провокиран от различни медийни спекулации, според които Пагани С9 ще има същия двигател като Мерцедес SL 65 AMG Black Series, тъй като в момента компанията има финансови затруднения и това ще й спести доста разходи.

Ето обаче какво се казва в изявлението на Пагани:

„Заради послените статии в пресата, посветени на бъдещото Пагани С9, Пагани Аутомобили и Мерцедес-AMG GmbH искат да уточнят следното:

Двигателят на Пагани С9 не е производен от V12 двигателя на AMG, разработен за SL 65 Black Series, като не е вярно също и обратното твърдение. Тези два автомобила са много различни по характер и концепция и затова двигателят ще рефлектира върху техните технически характеристики и поведение.

Двигателят в Пагани С9 бе разработен специално за този автомобил от Мерцедес-AMG GmbH.

Всичко това значи, че двигателят ще бъде произведен от AMG, но няма да бъде V12 агрегатът на SL 65 Black Series и няма да бъде свързан с него по никакъв начин.

Преди време обявихме, че Пагани Зонда С9 ще има специално направен 6-литров V12 мотор на AMG с мощност около 700 к.с. и въртящ момент от около 1000Нм и вероятно крайният резултат ще бъде многo близък до това.“