Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят на Барикело не е засегнат, въпреки огъня на Спа

Двигателят на Барикело не е засегнат, въпреки огъня на Спа

61
0

Вчера Рубенс Барикело заяви, че агрегатът в неговия автомобил в белгийската Гран при е останал „без драскотина“, въпреки силния дим, който излизаше от него по време на състезанието и въпреки пожара, от който бе обхванат веднага след края на надпреварата.

Двигателят Мерцедес започна силно да пуши в последните няколко обиколки от състезанието на Спа, а след като Рубенс се добра до седмата позиция на финала моторът се обви в пламъци, докато бразилецът се насочваше към закрития парк.

От Браун веднага обявиха, че е имало изтичане на масло, а не нещо по-сериозно, а днес Барикело разкри, че последвалите тестове са показали, че няма никакви повреди по агрегата.

„Тимът ми каза, че двигателят е добре след пожара. Скоростната кутия също изглежда добре, но това ще разберем чак след съботните тренировки в Монца“, написа бразилецът в страницата си в Туитър.

Той също така посочи, че този двигател е 6-тият, който той използва тази година, но също така и че тези, с които вече е карано все още могат да бъдат използвани.