Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят на Рикиардо без поражения след проблема във втората тренировка

Двигателят на Рикиардо без поражения след проблема във втората тренировка

914
0
Даниел Рикиардо Рено
Даниел Рикиардо, снимка Рено
Шефът на Рено F1 Сирил Абитебул сподели, че няма поражения върху двигателя и скоростната кутия в болида на Даниел Рикиардо. Австралийският пилот на Рено спря на правата Кемел в края на втората свободна тренировка. Наложи се маршалите да избутат изгасналият му болид на безопасно място зад бариерите.

Въпреки това, Даниел записа второ най-добро време в тази сесия, само на 48 хилядни от лидера Макс Верстапен. Негово бе и най-доброто време в третия сектор, като в същото време неговия съотборник Естебан Окон бе най-бърз в сектор номер едно. Според Абитебул е твърде рано за прогнози как ще протече състезанието, но в същото време призна, че това е обещаващо начало за тимът от Енстоун.

„Виждаме, че болидът ни постигна напредък, с изключение на състезанието в Барселона. Там не успяхме да намерим най-добрите настройки, но виждам че сме конкурентни на тази писта. Двигателят ни работи много добре. Определено сме разочаровани от проблема с хидравликата на , който ни прекъсна подготовката. Добрата новина все пак е тази, че няма поражение върху двигателя и скоростната кутия в колата на Рикиардо,“, сподели Сирил.

Даниел Рикиардо е доволен от представянето си, въпреки проблема със своя болид.

„Това бе една много добра втора тренировка, въпреки че спрях в зоната за сигурност в края. Трябва  да сме така бързи и в следващите два дни. Разходът ни на гориво е добър. По време на бързата обиколка колата бе невероятна. Денят беше добър и със сигурност научихме много неща за предстоящата Гран при“. каза Рикиардо.

Естебан Окон също е позитивно настроен след днешния ден.

„Денят днес бе приятен за нас. Със сигурност изглеждаме по-конкурентноспособни в сравнение с Барселона. Направихме стъпка напред и с нетърпение очаквам утрешните сесии и надпреварата в неделя. Много важно е как колата ще се представи в квалификацията, когато е с малко гориво“, сподели Окон.